Porto Novi
ENGLISH SLAJDER

ZDRAVKO ČOLIĆ U PODGORICI: Više od tri sata čiste emocije

Cola_6Tri sata i dvadeset minuta, u kojima su otpjevane 42 pjesme, trajao je koncert sarajevske legende Zdravka Čolića ispred spomenika Svetom Petru Cetinjskom u Podgorici. Nastup je bio poklon Glavnog grada u čast proslave Dana državnosti.

Koncert je počeo sa 45 minuta zakašnjenja pjesmom ,,Sinoć nisi bila tu”.

– Dobro veče, Podgorice! Dobro veče, Crna Goro! Dobro veče svima koji su došli iz drugih gradova – pozdravio je Čolić publiku u bijelom odijelu.

Pratili su ga muzičari koji su godinama uz njega na svim koncertima, orkestar i plesačice.

Čolić je dao ljubav publici, većinom sastavljenoj od tinejdžera, a oni mu to uzvratili praveći srca rukama, pjevajući horski i plešući uz pjesme ,,Produži dalje”, ,,Čija je ono zvijezda”, ,,Kad pogledaš me preko ramena”, ,,Mjerkam te, mjerkam”, ,,Živiš u oblacima”, ,,Pisaću joj pisma duga”, ,,Zbog tebe”, ,,Prava stvar”, ,,Kristina”…..

Bilo je i onih koji su tražili pjesme – ,,Esma”, ,,Majsko sunce”.

,,Bravo! Svaka čast!”, pozdravljao je Čola njihovo pjevanje, uz osmijeh.

Došli su i specijalni gosti koje je ranije najavio MNE magazin, pa je tako publika držala ritam rukama i plesala uz Dragoljuba Đuričića i njegove bubnjare poznate pod imenom ,,Balkanska lavina”, a burnim apluzom pozdravila je i kompozitora Kornelija Kovača koji je odsvirao numeru ,,Stanica Podlugovi”.

Regularni dio koncerta završen je u 00.40 sati pjesmom ,,Čaje šukarije”.

Međutim, ni nakon tri sata, publika nije željela da ide.

– Još, još, bis, bis – uzvikivali su.

Čola i bend uslišili su im molbu i na bis izveli ,,Zvao sam je Emili” i ,,Kao moja mati”.

Upravo numera ,,Kao moja mati” iscrpila je Čolića. Nakon te pjesme otišao je na tren sa bine. Zabrinuti klavijaturisti Žika Filipović i Aleksandar Banjac pošli su ka njemu. Publika je uzvikivala ,,Još! Još!” Nakon nekoliko trenutaka, Filipović je dao znak orkestru i ostalima da ostanu na bini. Čolić je izašao i otpjevao još dvije pjesme – ,,Što ti dadoh” i ,,Ti si mi u krvi”.

Publika ga je nagradila usklikom ,,Zdravko, mi te volimo!” za kraj.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.

Foto: B. Šekularac