SPORT

TENIS: Napredak Danke Kovinić

Na ATP listi među deset najbolji tenisera svijeta ništa novo.

gaskeNovak Đoković je prvi sa 13.845 poena, Rodžer Federer sa 9.665 bodova, Endi Marej je na trećoj poziciji sa 7.810 poena, Sten Vavrinka na četvrtom sa 5.790 bodova, Kei Nišikori sa 5.525 poena. Slijede Tomaš Berdih, David Ferer, Miloš Raonić, Marin Čilić i Rafael Nadal. Žil Simon napredovao je za dva mjesta i sada je 11, dok je Rišar Gaske zabilježio uspon od sedam pozicija i sada je 13.

Vasek Pošpišil zabilježio je sjajan rezultat – napredovao je 27 mjesta i sada je 29. Dastin Braun ima uspon za 22 mejsta i sada je 80. Filip Krajinović iz Srbije takođe je ubilježio odličan rezultat, jer je napredovao za 35 mjesta i sada je 87.

danka

U ženskoj konkurenciji bilo je dinamičnije. Danka Kovinić napredovala je za dva mjesta, pa je sada 90. Jelena Janković je takođe napredovala na VTA listi i sada je 25, dok je Ana Ivanović zabilježila uspjeh i sada je šesta. Aleksandra Krunić sa 82. mjesta zabilježila je skok na 67.

 

Serena Vilijams je prva sa 13.165 poena, Marija Šarapova zabilježila je napredak na listi za dva mjesta i sada je druga sa 6.490 bodova. Simona Halep je treća, Karolina Vožnjacki je napredovala za mjesto i sada je četvrta, dok je Kvitova ubilježila pad sa drugog na peto mjesto. Radvanjska je pak napredovala i sa 13. pozicije došla na sedmu. Safarova je nazadovala dva mjesta i sada je osma. Muguruza je postigla izvanredan uspjeh i sa 20. mjesta došla na deveto. Karla Suarez Navaro je deseta.

B.R.

Foto: Guardian