ART PREPORUKA

VIDEO: Novi spot grupe ,,Jesenjin”

Jesenjin za medije 1
Rok bend iz Podgorice ,,Jesenjin” ovih dana promoviše putem društvenih i elektronskih medija svoj treći spot i to za pjesmu „Čempresi“.
Autor pjesme, klavijaturista Igor Perović, objašnjava da su stihovi ove numere posveta lažnim ljubavima koje uslijede nakon onih što se cijelog života pamte.
– Riječ je o ljubavnoj priči koja se tokom vremena pretvorila u pustoš, u dodire koji su postali hladni poput noći u pustinji. Tu emotivnu stihiju, za potrebe spota, dočarali su prijatelji benda Aleksandra Bogdanović i Filip Ivanović, a doprinijeli su i predivni pejsaži živopisnog mjesta Murići na Skadarskom jezeru, kao i okoline Podgorice – kazao je Perović.
Jesenjin za medije 2
Spot su samostalno realizovali članovi ,,Jesenjina”, uz logističku podršku studija Krug.
– Iako do sada u prethodnim spotovima nismo praktikovali ,pričanje priče’, u ovome se mogu pronaći tragovi filmske naracije koji su objedinjeni sa onim što je karakterisalo i prethodne spotove ,,Jesenjina” – simboličkim prikazom emocija – rekla je pjevačica benda dr Svetlana Kalezić Radonjić.
Ona dodaje da je u „Čempresima”, kao i u prethodnim pjesmama „Zauvijek i još jedan dan” i „U Predvorju od Oblaka”, postignut snažan spoj različitih muzičkih stilova sa dominantno lirskom, pjevljivom melodijom.
– Ovaj tip muzike i našeg odnosa prema njoj, gdje se upravljamo samo prema onome što nas ispunjava, danas nije uobičajen. Ipak, zbog svega što jesmo – drugačijom stazom ne možemo hodati – objašnjava vokal benda.
Jesenjin za medije 3
,,Jesenjin”, pored promovisanja spota u medijima, ovih dana ima pune ruke posla.
Kako navodi basista Slaven Ivanović, on, Svetlana, Igor, gitarista Miloš Jovanović i bubnjar Damir Maršić, intenzivno se pripremaju za nastup na nikšićkom ,,Bedem festu”, gdje bi u septembru trebalo da nastupe prije Josipe Lisac.
– Odmah poslije Bedema krećemo u produkciju nove pjesme „Sreća” u kojoj koketiramo sa simfo-rok zvukom. Riječ je o duetskoj numeri koju je Svetlana već ispjevala sa Markom Vlahovićem, sada članom beogradskog sastava Popstar – kazao je Ivanović.
Na kraju, pomenimo da je pjesma ,,Čempresi” snimljena u studiju ,,Krug”, dok mastering potpisuje Bobo Stanišić iz studija ,,Adrenalin”.

kud duga