ART ART_IZDVOJENO

MILIVOJE MIŠO OBRADOVIĆ: Dobra komedija traži duhovitost, a ne banalnost

Miso-ObradovicGlumac Milivoje Mišo Obradović za MNE magazin kaže da se nije dvoumio u prihvatanju uloge Mihe The Man-a u sitkomu Milorada Milinkovića ,,Dojč kafe” (Dojč caffe).

– On je onako pomalo alternativni gradski lik koji sluša jermenski trip-hop i gleda filmove za koje nikad niko nije čuo ni vidio. To je neki njegov fazon – kaže Obradović .

,,Dojč kafe” je komedija situacije. Koliko je teško glumiti u komediji, jer kažu da je, ustvari, najteže glumiti tu formu, najteže je zasmijati ljude?

– Teško je igrati komediju, biti duhovit, ne biti banalan, ali mislim da su ovi momci (scenaristi Stefan Bošković i Aleksandar Radunović Popaj) stvarno napisali dobre tekstove i mi smo neđe kroz probe sa rediteljem uhvatili neke dobre karaktere. Evo, prva publika su nam ljudi sa seta, iza kamere, tonci, kamermani i tehnička ekipa i oni su svi zadovoljni. Ima dobrih reakcija, smiju se, duhovito je. To je prvi pokazatelj da ovo što radimo  može da bude dobro.

Što Vam predstavlja veći izazov – igranje u predstavi, seriji ili filmu?

– Ne pravim razliku između predstave, serije i filma u smislu šta bih prije igrao. Jer, materijal koji mi je ponuđen je pravi razlog. Ono što mi se ponudi, što treba da radim, to je uvijek presudno. Da li je pozorište, film ili serija, ako je uloga ili ideja komada ili filma dobra, onda vam je zadovoljstvo da budete dio takve priče. Nekad je uloga veća, nekad manja, ali ako to sve ima smisla, onda je  zadovoljstvo raditi.

Kada je predstava u pitanju nema nazad ako pogriješite, a kod filma je to drugačije. Vaš komentar?

– To su neke datosti. Predstava je drugačija priča, živa stvar. I te greške koje se dešavaju, eventualne, one koje najčešće znamo samo mi dok igramo. Publika to nekad i ne primjećuje. Predstava ima drugačiji život, razvoj, proces nastajanja, ali sve ima svoje čari i  zakonitosti, a nama je uvijek izazov da se snađemo u svemu.

Šta novo pripremate nakon ,,Dojč kafea”? 

– Poslije ove serije slijedi malo odmora. Imam najave za neke predstave sa  divnim rediteljima kojima se radujem sljedeće sezone.

Bojana Radonjić

Foto: B. Šekularac

kud duga