ART PREPORUKA

PODGORIČKO LJETO 2015: Večeras nastupaju ,,Guitaneon duo”

 

guitaneon-page-001,,Guitaneon duo”, koji čine Aleksandar Nikolić (bandoneon) i Zoran Anić (gitara), održaće koncert večeras u 21 sat na platou ispred Narodne biblioteke ,,Radosav Ljumović”. Ulaz je besplatan.

Program sa kojim će se premijerno predstaviti podgoričkoj publici sačinjen je od kompozitora tradicionalnog tanga, tanga nuevo-a, brazilskih kompozitora i autorskih djela koja su mješavina etno i tango zvuka.

Ova dva vrhunska umjetnika, sa bogatim svjetskim koncertnim karijerama, sastali su se 2002. godine izvodeći premijerno u Beogradu koncert za bandoneon, gitaru i gudački orkestar Astor Piazzolle. Otkrivajući sav raskoš zvuka ova dva plemenita instrumenta, pomalo melanholična, a opet puna životne energije, neprestano su istraživali, svako u svom domenu, da bi se nakon tog istaživačkog puta, ponovo sreli i osnovali ,,Guitaneon duo”. Od tada, to umjetničko muzičko putovanje neprekidno traje od Srbije do Latinske Amerike i nazad, praveći nove fuzije balkanskog i latino-američkog melosa.

 

kud duga