PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

BIZARNO: Evo ko je sve našao mjesto u Ginisovoj knjizi rekorda

Kad je 1951. godine tadašnji direktor pivare ,,Ginis” ser Hju Biver krenuo u lov nije ni slutio da će se iz tog neobičnog vikenda izroditi ideja za jednu od najpopularnijih knjiga današnjice- Ginisovu knjigu rekorda.

Takvih rekordera ima puno, a mi predstavljamo njih deset  koji su to postali zahvaljujući svom fizičkom izgledu.

usta1-656x365

Prvi je Francisko Domingo Hoakim. Francisco ima najšira usta na svijetu. Mjereno od ivice do ivice, udaljenost iznosi 18 centimetara. Da ima zaista impozantan kapacitet usta pokazao je i na snimanju za Ginisovu knjigu rekorda kad je stavio limenku u usta.

Druga na spisku je Kim Gudman. Ova gospođa može izgurati veći dio oka iz očnih šupljina, a jedno mjerenje pokazalo je kako može da gurne oči van 1,2 centimetra. Kim je već godinama popularna u raznim emisijama u kojima gostuje i pokazuje što može da napravi. Jako je ponosna na sebe i zabavlja je pokazivati ljudima da može da napravi nešto što oni ne mogu.

djecak

Devendra Harne je dječak koji na rukama ima ukupno 12 prstiju, a na nogama 13. Na svijetu postoje i drugi ljudi koji imaju nešto više prstiju od većine populacije.

Kejti Jang ima najuži struk na svijetu, samo 38 centimetara. Kaže kako je takav oblik tijela dobila jer svakog dana nosi korset.

Najdlakavija cura na svijetu je je Supatra Nat Sasuphan, a dlake ima čak i preko lica. Natu dlake rastu po cijelom tijelu jer ima Ambrasov sindrom, rijetko stanje u kojem dolazi do abnormalnog rasta dlaka uključujući i onih na licu. Nat kaže da su joj se djeca prije rugala zbog toga, ali otkad je ušla u Ginisovu knjigu rekorda prestala su da je maltretiraju, a ona živi normalnije.

lucky-656x996

Fotografiju ovog čovjeka zasigurno ste već mnogo puta vidjeli na internetu, a riječ je o Lakiju Dajmondu Riču koji je od 2006. godine tetoviran 100 posto. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, Laki je tetovirao čak i oči.

jezik

Nik Stoberl iz Kalifornije ima najduži jezik na svijetu, mjereno od ivice prema vani dužina iznosi deset metara. U Ginisovoj knjizi rekorda nalazi se od 2014. godine.

stopala

Brahim Takiulah ne može sebi, nažalost, da kupi cipele koje mu se svide u izlogu već mora da ih izrađuje po mjeri. Jedno njegovo stopalo veliko je 38.1 centimetara, a drugo 37.5 centimetara. U Ginisovu knjigu ušao je 2011. godine i niko još nije oborio njegov rekord.

grudi

Ani Hokins-Tarner ponosna je vlasnica najvećih prirodnih grudi na svijetu. Ima opseg poprsja od 177 centimetara, a grudi joj skupa teže 50 kilograma.

Kristin Volton je osoba s najvećim noktima na svijetu. Kako se oni prirodno uvijaju dok rastu, ne vidi se njihova stvarna dužina, ali kad se izmjere, Kristini nokti ukupno su dugački tri metra.

Izvor: telegram.hr