Porto Novi
ENGLISH SLAJDER

KARIN SOIREF ZA MNE MAGAZIN: Pravim savršenu pjesmu za prvo učešće Gibraltara na ,,Eurosongu”

karin soirefSedam dana prošlo je otkako je Izraelka Karin Soiref na hercegnovskom festivalu osvojila ,,zlatnu sirenu“ na večeri ,,Novih zvijezda“. Pjevala je predivnu numeru ,,Sing my song“.

Za MNE magazin kaže da su joj osjećanja nakon pobjede pomiješana. Prisutna je velika emocija i veliko uzbuđenje. Herceg Novi svidio joj se toliko da je odlučila sa porodicom da produži boravak u ovom gradu.

Talentovana 20-godišnja pjevačica i kompozitorka počela je rad na albumu, kao i na pjesmi sa kojom će se Gibraltar prvi put predstaviti evrovizijskoj publici naredne godine u Stokholmu.

Iz izuzetno zanimljive biografije izdvajamo sami početak, kada je sa 11 godina pohađala američku međunarodnu školu, gdje je sa džez horom proputovala Izrael i Tursku. Boravila je 2007. i 2008. godine u ljetnjim muzičkim kampovima u Čikagu i Njujorku, pjevala u mjuziklima. Studirala je u Španiji, u međunarodnoj školi u Sotograndeu.

O tim iskustvima, ,,Sunčanim skalama“, Herceg Novom i novim projektima govori za MNE magazin.

kariiin

Pobijedili ste na festivalu ,,Sunčane skale“. Kakav je osjećaj?

– Osjećam se u isto vrijeme vrlo emotivno i uzbuđeno. Nijesam to očekivala, posebno kada sam čula pjesme ostalih izvođača. Svi su tako talentovani!

Kako ste saznali za festival i odlučili da se prijavite?

– Menadžer je već prisustvovao festivalu ranije, pa mi je predložio da i ja učestvujem. Kada mi je rečeno za festival, pogledala sam o kakvoj je manifestaciji riječ na internetu, poslušala pjesme i pogledala video-zapise iz prethodnih godina.

Kako Vam se dopada Herceg Novi?

– Predivan je grad. Planine i more. Toliko je boja, tako je raznovrstan. Porodica i ja odlučili smo da ostanemo duže ovdje nakon festivala.

Karen Soirof

Bavite se komponovanjem. Kada bi publika mogla da očekuje nove pjesme od Vas, možda i album?

– Radim sada na albumu, a posebno na pravljenju savršene pjesme kojom bih predstavljala Gibraltar na ,,Pjesmi Evrovizije“ naredne godine. Biće to prvi put da Gibraltar ima svog učesnika na ovom takmičenju.

Na koji način su Vas odrastanje u Izraelu, pjevanje u džez horu u Izraelu i Turskoj, život i rad u Čikagu i Njujorku i Sotogrande formirali kao muzičarku i osobu?

– Nijesam živjela u Americi, ali jesam išla tamo na ljetnje muzičke kampove. Svo to iskustvo pjevanja u različitim zemljama i učenja u drugim okruženjima dovele su do toga da postanem međunarodna muzičarka. Učinila su da se ne plašim da isprobam nešto novo i nešto što je van moje ,,udobne zone”.

Bojana Radonjić

Foto: Facebook