MODA SLAJDER

LINA LABOVIĆ: Svjesna sam da me očekuje interesantan period

lina labovic1Nedavno je objavljeno da će 16-godišnja Podgoričanka Lina Labović predstavljati Crnu Goru na prestižnom takmičenju ,,Elite Model Look” u Kini. Za MNE magazin učenica trećeg razreda podgoričke gimnazije ,,Slobodan Škerović” kaže da je osjećaj nedefinisan, ali da je svjesna da je očekuje zanimljiv period. Na takmičenje se prijavila na nagovor prošlogodišnje pobjednice Irine Đuranović.

Ovo su njeni prvi koraci u modelingu.

Predstavljaćete Crnu Goru na prestižnom takmičenju ,,Elite Model Look”. Kakav je osjećaj?

– Osjećaj je još nedefinisan, odnosno, još mi je sve svježe i čini mi se da treba da prođe neko vrijeme prije nego što zaista shvatim što pobjeda na ovakvom izboru znači. Naravno, svjesna sam da me očekuje jedan interesantan period, dosta putovanja i upoznavanje sa svijetom modelinga, ali isto tako, znam da je to praćeno strogim pravilima i obavezama koje treba ispoštovati, tako da mi taj osjećaj ne dozvoljava da se previše opustim, što je, rekla bih, i dobro.

11141740_1122539067772787_1070501742516110662_o

Da li ste sami donijeli odluku da se prijavite na ovo takmičenje?

– Kao i većina tinejdžerki prilično sam kritična prema samoj sebi, tako da uopšte nijesam razmišljala da imam potencijal za ovakvu vrstu takmičenja. Na izbor za ,,Elite Model Look Montenegro” sam se prijavila na nagovor drugarice i prošlogodišnje pobjednice ,,Elitovog” takmičenja u Crnoj Gori, Irine Đuranović. Izgleda da je ona vidjela u meni to nešto, što je meni do tada bilo potpuno nepoznato i na tome sam joj veoma zahvalna.

 Što su dalji planovi što se školovanja tiče?

– Završila sam drugi razred gimnazije u Podgorici. Planiram da, nakon završene srednje škole, upišem neki fakultet u Italiji. Svjesna sam da ću, ukoliko počnem ozbiljnije da se bavim modelingom, morati pažljivo da planiram vrijeme i obaveze. No, uz malo bolju organizaciju, nadam se da ću uspjeti.

– Da li planirate da Vam manekenstvo bude budući posao ili samo hobi? Imate li uzore u manekenstvu?

– Ovo su moji prvi koraci u manekenstvu. Mislim da je rano da sad govorim o nekim ozbiljnijim planovima. Zasad manekenstvo posmatram kao hobi, a što će donijeti budućnost – vidjećemo. Divim se uspjesima koje je postigla Marija Vujović koja uz Danijelu Dimitrovsku i Mirjanu Udovičić organizuje ,,,Elite Model Look” izbor u Crnoj Gori i trudiću se da se strogo pridržavam njenih savjeta.

Bojana Radonjić

Foto: Models Inc.