Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

STIPENDIJE ZA IZVRSNOST: Rok za prijavu dokumenata je do 6. jula

Line of writing hands.

Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke raspisali su Konkurs za dodjelu nacionalnih stipendija za izvrsnost za magistarske, doktorske i postdoktorske studije u aprilu, a konkurs ističe 6. jula 2015. godine u 17 sati.

Ovaj se konkurs realizuje u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”. Budžet Programa stipendija iznosi 1.260.000 eura, od čega je 630.000 eura opredijeljeno za magistarske studije, i 630.000 eura za doktorske i postdoktorske studije.

Ministarstvo prosvjete dodjeljuje stipendije studentima za magistarske studije kojima se pokrivaju troškovi života koji obuhvataju smještaj, ishranu, zdravstveno osiguranje i lokalni javni prevoz i troškove školarine ukoliko je primjenljivo. Godišnji iznos stipendije, ne uključujući korektivni koeficijent, iznosi 6.000 eura.

-Pravo učešća na konkursu imaju crnogorski državljani mlađi od 35. godina koji su imaju bachelor diplomu i koji su prihvaćeni ili upisani na magistarske studije na renomiranim ustanovama visokog obrazovanja u inostranstvu (“full time” student). Stipendije se dodjeljuju na period od jedne do dvije studijske godine, u zavisnosti od trajanja magistarskog programa i to za: prirodno-matematičke oblasti, tehničko-tehnološke; medicinske, poljoprivredne i društvene i humanističke nauke.

Kandidati koji žele da se prijave na konkurs potrebno je da popunjen i potpisan prijavni formular uz propratnu dokumentaciju dostave u dva štampana primjerka (original i jedna kopija), kao i jedan primjerak dokumentacije u elektronskom obliku (CD/DVD/USB) na kojem dokumentacija treba da bude u PDF format- navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Kompletiranu prijavu u koverti (dva štampana i jedan elektronski primjerak) potrebno je dostaviti 6. jula 2015. godine prije 17 sati, na adresu: Ministarstvo prosvjete, Direktorat za visoko obrazovanje, Arhiva (kancelarija br. 5), prizemlje, Ul. Vaka Đurovića b.b., 81000 Podgorica.

Tekst konkursa, Priručnik za upravljanje Programom i formulari za prijavljivanje, možete pronaći na ovom linku http://www.heric.me/kategorije-dokumenata/dokumenta.