Porto Novi
PREPORUKA SPORT

BERANE: Optužnica protiv pet crnogorskih fudbalera za namještanje utakmica

Man arrestedOsnovno državno tužilaštvo u Beranama podiglo je optužnicu protiv pet crnogorskih fudbalera zbog sumnje da su dogovarali ishode utakmica crnogorske lige i tako zaradili 75.000 eura, saznaje Pobjeda.

Optužnica je podignuta protiv Milovana Nikolića (22), Mihaila Radulovića (28), Novaka Rajkovića (26), Milenka Nerića (27) i Stefana Lutovca (29). Oni su uhapšeni 17. marta u policijskoj akciji „Tip“, ali su u aprilu pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

U Tužilaštvu je Pobjedi potvrđeno da se pet fudbalera terete da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje i dogovaranje ishoda takmičenja.

Sudski proces još nije zakazan.

Petorka je pred tužiocem negirala optužbe.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da je Nikolić kao organizator grupe zajedno sa četvoricom ostalih fudbalera, od 27. avgusta do momenta hapšenja, dogovarao ishode utakmica.

Njih petorica su, kako se sumnja, uzimali od 2.000 do 20.000 eura po utakmici i osobi.

Nikolić, Radulović, Rajković, Nerić i Lutovac su, prema nalazima istrage, u crnogorskim kladionicama i kladionicama u regionu uplaćivali tikete. Kako je policija ranije saopštila, osim u kladionicama, njih petorica su u saradnji sa drugim osobama uplaćivali i onlajn klađenja na internetu.

Policija zbog istrage nije saopštila koji su mečevi namještani.

Izvor: Pobjeda

Foto: Guardian