MAGAZIN PREPORUKA

MONTENEGRO AIRLINES: Od januara do juna prevezeno 200.000 putnika

montenegro airlines– ,,Montenegro Airlines” je od januara do juna prevezao gotovo 200.000 putnika, što je sedam odsto više u odnosu na isti period prošle godine – izjavio je komercijalni direktor ,,Montenegro Airlines”-a Predrag Marković.

U redovnom saobraćaju ostvaren je rast u broju prevezenih putnika tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U code share saobraćaju ostvaren je rast od osam odsto, u čarter saobraćaju čak 63 odsto.

– Kada je riječ o destinacijama na kojima kompanija realizuje svoj redovan saobraćaj, važno je napomenuti da je, i pored otežanih uslova poslovanja na tržištu Srbije, ,,Montenegro Airlines” prevezao osam odsto, odnosno 7.552 putnika više iz/ka Beogradu, u odnosu na isti period prošle godine – dodao je Marković.

Najveći rast u broju prevezenih putnika u redovnom saobraćaju zabilježen je na linijama prema Parizu i Dizeldorfu preko 50 odsto, dok je na liniji za Kopenhagen veći 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Rast je zabilježen je i na destinacijama ka Frankfurtu (15 odsto), Londonu (14 odsto) i Cirihu (5 odsto), dok su Rim, Ljubljana i Beč ostali na istom nivou kao i prošle godine.

Kada govorimo o ruskom tržištu, Marković je istakao, da je zbog devalvacije rublje koja je u pojedinim periodima iznosila čak 80 odsto, slabljenja kupovne moći građana, te ukupnog smanjenja turističkih kretanja u Rusiji, došlo do očekivanog pada u broju prevezenih putnika sa tog tržišta za petinu.

Marković kaže da je nezahvalno bilo šta prognozirati, iako su najave za aktuelnu turističku sezonu nešto bolje, zbog čestih promjena kursa valute koja i dalje prouzrokuju kasno rezervisanje putovanja.

Novitet na tom tržištu jeste da je prvi put uvedena redovna linija za Sankt Peterburg, čija je realizacija saobraćaja otpočela 9. juna i trajaće do 26. septembra. Uvođenje postojeće redovne linije, pokazalo se komercijalno opravdano, budući da popunjenost putničke kabine trenutno iznosi preko 75 odsto, što stvara preduslov za dalji razvoj te destinacije na još kvalitetniji način.

Izvor: CDM

Foto: Montenegro airlines