DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Od danas kažnjavaju prevoznike iz Nikšića i Danilovgrada

Iz Komunalne policije za danas su najavili da će početi da  kažnjavaju auto-prevoznike iz Nikšića i Danilovgrada, ukoliko budu primali ili ostavljali putnike bilo gdje u gradu prije Autobuske stanice, pišu Vijesti.

autobuski_prevoz_NK

Putnici su ogorčeni zbog tog poteza nadležnih, a njihovi predstavnici predali su peticiju Glavnom gradu, kojom je zatraženo  da se stajalište kod Duvanskog kombinata legalizuje.

Autobuski prevoznici od danas će putnike moći da ostavljaju na semaforima   prema Cetinju i Nikšiću, a iz Glavnog grada je saopšteno da su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa odredbom.

Iz Glavnog grada su se pozvali na Zakon o saobraćaju, a putnici su to ocijenili kao diskriminaciju i nepoštovanje njihovih osnovnih prava.

-Poznato je da od semafora nema prevoza, tako da smo prinuđeni da zovemo taksi i da izdvajamo dodatni novac za prevoz, koji inače i plaćamo- naveli su putnici u pismu Glavnom gradu.

U posljednjih 15 dana  Komunalna policija je upozoravala prevoznike iz Nikšića i Danilovgrada da ne primaju putnike kod Duvanskog kombinata.

Međutim, pojedini prevoznici su to i dalje radili i pravdali se time da nijesu dobili nikakva rješenja o zabrani kretanja tom dionicom.

Iz Glavnog grada su prije nekoliko dana saopštili da će pokušati da nađu neko rješenje, ali da se zakon mora poštovati, odnosno međugradski saobraćaj odvijati od Autobuske do Autobuske stanice.