DRUŠTVO PREPORUKA

HEROJ MASAKRA U TUNISU: Tijelom zaštitio vjerenicu i šapnuo joj dirljivu poruku

metju_1000x0

Metju i Sara (Foto: Facebook)

Ekstremisti su u masakru u Tunisu juče ubili 49 ljudi  i povrijedili 36. Metju je sa svojom vjerenicom otišao na plažu i sunčali su se kada je pucnjava počela.

Kada je shvatio opasnost Metju je svojim tijelom zaštitio vjerenicu Saru Vilson. Primio je tri hica u tijelo. Dok je ležao krvav kraj nje posjednjim naporom snage  rekao joj je: ,,Bježi, reci našoj djeci da ih tata mnogo voli”.

Vilsonova ima dijete iz veze sa Vilsonom, a drugo iz prethodnog braka ali ga je Metju prihvatio kao svoje.

– Bukvalno je primio metak umjesto mene. Dugujem mu život. Bio je sav krvav ali je meni vikao da se spasem – rekla je Sara za Dejli Mejl.

Sara je morala da misli na djecu Tigana (6) i Kejdena starog samo 14 mjeseci. Oni su ostali u Kardifu.

– Trčala sam pored leševa na plaži da bih stigla do hotela. Bio je haos. U hotelskom bazenu bilo je tijelo, voda je pocrvenjela od krvi.

Sara je trčala ka hotelu i uspjela da se sakrije napolju u ostavi za peškire.

– Izgarala sam da saznam šta se desilo Metjuu, ali niko nije bio tu da pomogne. Niko nije ni znao engleski. Nijesam znala da li je živ ili mrtav. Hodala sam od bijelog čaršava do bijelog čaršava da vidim da li je mrtav. Poslije dva sata neko mi je dodao telefon i rekao ,,imam na vezi jednog nadrndanog tipa koji odbija da uradi bilo šta dok ne razgovara sa tobom”. To je bio Metju – prisjeća se Sara.

Metju je operisan i iako je u teškoj situaciji, karlična kost mu je smrskana od metka i imao je srčani udar, Sara se nada da će se oporaviti dovoljno da što prije krenu kući i vide djecu.

– Živ je. Samo se molim da odemo iz Tunisa što prije možemo.  Planiramo svadbu 2017. i bićemo najsrećniji par na svijetu jer smo preživjeli nešto što mnogi parovi nikada neće iskusiti u životu –  zaključuje Sara.

(Izvor: 24sata.rs)