DRUŠTVO PREPORUKA

PRVI NA PIVARINOM KONKURSU: Nikšićki ekolozi obnavljaju izletište Blace

Blace

Blace

Projekat Društva mladih ekologa Nikšić ,,Eko park Blace – Čistije, ljepše, korisnije” pobjednik je ovogodišnjeg ekološkog konkursa Pivare Trebjesa, koja će predložene projektne aktivnosti finansirati sa 10.000 eura, piše portal Cdm.me. Tokom osam mjeseci, od jula do februara sljedeće godine, ova nevladina organizacija obnoviće sadržaje na nikšićkom izletištu Blace, te sprovesti kampanju o značaju pravilnog tretiranja otpada i zaštiti prirodnih vrijednosti.

Projekat “Eko park Blace – Čistije, ljepše, korisnije” sačinjen je od šest osnovnih aktivnosti, među kojim su pravljenje Eko parka, javni časovi o značaju zaštite prirodnih resursa, kampanja o pravilnom upravljanju otpadom i aktivnost “Oživimo otpad” u vidu nagradnog konkursa.

miodrag karadzicDirektor DMEN-a Miodrag Karadžić kazao je da pobjednički projekat ima za cilj da lokaciju Blace, koja se nalazi samo deset minuta od centra Nikšića, sačuva od devastacije i učini mjestom za uživanje u potpuno prirodnom okruženju.

– Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da je ovaj projekat izabran u izuzetno jakoj konkurenciji vrlo aktivnih NVO iz oblasti zaštite životne sredine. Cijenimo potez Pivare Trebjesa, koja je i četvrtu godinu izdvojila sredstva za ekološke projekte i smatramo da to može služiti drugima kao dobar primjer društveno odgovornog poslovanja, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire – naveo je on.

Kako je kazala menadžer korporativnih komunikacija u Pivari Natalija Milić na konkursu su imali rekordan odziv i veoma kvalitetne projekte.

– Cilj nam je da zajedno sa partnerima iz NVO sektora napravimo trajne promjene u ekološkoj slici društva, a veliki odziv je i potvrda da smo transparentnošću stekli povjerenje nevladinog sektora – dodala je ona.

Pivara Trebjesa pokrenula je 2011. godine konkurs za izbor najboljih ekoloških projekata NVO, od kada je ukupno 48 projekata tražilo svoju šansu za realizaciju u sklopu četiri NVO konkursa kompanije.