Porto Novi
ART ART_IZDVOJENO

SLOBODAN MARUNOVIĆ: Ekološki festival važan za Danilovgrad i Crnu Goru

slobo

Slobodan Marunović

,,Green Montenegro International Film Fest” počinje sjutra u 19 sati u u bioskopu ,,Zeta” Doma za kulturu u Danilovgradu,  i trajaće tri dana. Povodom ove manifestacije  umjetnički direktor festivala, glumac Slobodan Marunović za MNE magazin kazao je da je ponosan što će se Festival ekološkog filma održati baš u Danilovgradu, gradu gdje je odrastao i za koji je vezan.

– Sve će se ovo dešavati u starom bioskopu ,,Zeta“ gdje sam ja gledao svoje prve filmove, pored rijeke Zete, u Centru za kulturu koji je ovih dana renoviran. U ovom sam gradu odrastao, u selu Martinići imam očevinu i đedovinu, vezan sam za prirodu i umjetnost, pa imam potrebu da budem dio  manifestacije koja će doprinijeti Danilovgradu- rekao je on.

Naš sagovornik je pojasnio da je jedan od razloga nastanka i kreiranja ovog festivala činjenica da će iduće godine biti 25 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, te da naša država odavno ima potrebu da dobije ovakav festival.

Marunović kaže da ovog ljeta planira da otvori svoj mali bioskop pod nazivom ,,Art Cinema”.

-Bioskop je već u izgradnji, nekomercijalan je, otvoren za sve ljubitelje filma i umjetnosti, za moje prijatelje…Imaće 25 mjesta i tu će se prikazivati autorski filmovi. U njemu će biti smještena pozorišna i filmska biblioteka, ali i veliki broj scenarija priznatog producenta, Podgoričanina Nikole Popovića- kazao je Marunović.

 

bioskop

Bioskop ,,Art Cinema” u izgradnji