MAGAZIN MAGAZIN_IZDVOJENO

KOD KOZMETIČARA: Tretmani protiv celulita

Sloba Bubanja

Sloba Bubanja

Postoji mnogo metoda kako preparativnih tako i aparativnih, koje su u službi borbe protiv celulita. Evo nekoliko najaktuelnih koje, kada se kombinuju, daju najbolje rezultate. Osnovno pravilo koje treba poštovati jeste da nikad ne treba primjenjivati samo jednu metodu, već kombinovati preparate i aparate naizmjenično, da bi došli do dobrih rezultata

 Mehanički piling tijela

Ovim pilingom se mehanički otklanjaju odumrle ćelije radi bolje penetracije kozmetičkih preparata, bolje apsorpcije kiseonika i ubrzavanja metabolizma. To dovodi do brže eliminacije toksina i slobodnih radikala, brže regeneracije i stvaranja boljih preduslova za dalje kozmetičke tretmane tijela.

Termo ćebe

Termo ćebe spada u grupu body wrapp tretmana. Namijenjeno je za kozmetičke tretmane kod kojih je neophodan efekat saune. Tretman se bazira na zagrijavanju tijela do tačke znojenja, čime se otvaraju pore, izbacuju toksini i slobodni radikali, stimuliše cirkulacija, a istovremeno i detoksikacija cijelog tijela. Koristi se za tretmane celulita, kod povećanih masnih naslaga, viška kilograma, zadržavanja tečnosti, otoka, poremećaja limfne cirkulacije i drugihporemećaja gdje je neophodno prije početka drugih tretmana uraditi dobru pripremu kože i potkožnog, naročito masnog tkiva.

 Limfna drenažacelulit a

Limfna drenaža je specijalna terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, limfne čvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost pomiješanu sa masnoćom, solima i toksinima. Tako oslobađamo kožu i međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija i izbacivanje viška tečnosti.

Detoksikacija

Izbacivanje toksina, slobodnih radikala, soli, masnoće i ostalih štetnih sastojaka, kombinacijom limfne drenaže i specijalnih preparata koji pospješuju otvaranje pora i izbacivanje toksina, uz umotavanje u termo ćebe sa efektom saune, naziva se detoksikacija. Detoksikacija se preporučuje kod oslabljene razmjene materija, kod teških, umornih i natečenih nogu, kod svih oblika i stadijuma celulita, kod pušača i osoba koje dugo borave u zadimljenim i zagušljivim prostorijama.

Gipsane bermude

Gipsane bermude su jedan od najpopularnijih body wrapp oligoesencijalnih tretmana kojim rješavamo mnoge estetske probleme u cilju detoksikacije i izbacivanja viška tečnosti pomiješane sa masnoćom. Naročito se preporučuju osobama koje imaju sklonost ka zadržavanju tečnosti, lokalizovanih edema i za tretiranje edematoznog celulita.

Glina

Glina se koristi u anticelulit tretmanima kao sredstvo za detoksikaciju. Ona čisti kožu od nagomilane tečnosti, masnoće, toksina i  dubinski čisti pore.

 Morske alge

Alge, zbog koncentracije vitamina, a naročito vitamina C, revitalizuju kožu i povećavaju gustoću kolagena koji daje gipkost i mladolik izgled kože.

 

 

Sloba Bubanja, kozmetičarka

Beauty centar ESTEBEL