ENGLISH PREPORUKA

ZORAN KESIĆ: Šta sve pokriva čuvena riječ-budale

Autor i voditelj emisije ,,24 minuta” koja se emituje na TV B92 Zoran Kesić razveseljava, opominje, a neke i nervira… On za Blic priča kako teku pripreme emisije i otkriva kako je nastala čuvena riječ -budale, koju tako često izgovara.

zoran kesic

Zoran Kesić (foto: Facebook)

Da li su 24 minuta emisije dovoljna s obzirom na to da glavni junaci rade 24 sata?

– Budući da toliko puno rade, a ko puno radi taj i griješi, naša emisija bi mogla da bude i jedan cjelodnevni rijaliti program. Ali neka ostanu 24 minuta, dovoljno je.

Šta sve pokriva ona jedna jedina čuvena riječ – budale?

Skoro sam pitao saradnike da li misle da je to „budale” pejorativno ili od milja i upućeno ljudima koji slično razmišljaju kao mi. Nismo došli do zaključka. Mislim da je to „budale” namijenjeno našim gledaocima koji nas rado gledaju i nama samima i da ima jednu pozitivnu konotaciju. A reč je izletela spontano u toku snimanja: „Mnogi nas optužuju da se u emisiji rijetko bavimo kulturom! Budale!” Napravili smo čak i neke humanitarne šolje na kojima piše „budale”, a neki dan sam vidio čovjeka koji nosi majicu sa mojim likom i tim natpisom. Pozdravili smo se preko ulice uzvicima „budale!.

Kako ide priprema emisije, koliko toga ostane što ne može u program?

Emisiju „24 minuta“ čini trijumvirat: moja malenkost, momci iz „Njuz neta“ i Aleksandar Seničanin, naš reditelj. Ponekad nemamo inspiraciju, pa se događa da pišemo u poslednji čas. Razvijamo i mnoge fenomenalne štosove koje ne mogu da uđu u emisiju, jer su politički, vjerski ili seksualno nekorektni. Gomila mojih fazona otpadne, jer imamo kvorum i racionalno tijelo koje kaže: nemoj da pričaš gluposti, to je pretjerano.

One Response to ZORAN KESIĆ: Šta sve pokriva čuvena riječ-budale