Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SVJETSKA LIGA U ODBOJCI: Crnogorska reprezentacija plasirala se na ,,Fajnal for”

CG-Portoriko-Istanbul-00005
Crnogorska muška odbojkaška reprezentacija danas je u Istanbulu pobijedila ekipu Portorika 3:1 (po setovima 25:19, 28:26, 22:25 i 25:13) i zavrijedila plasman na finalni turnir Svjetske lige koji će početkom jula biti održan u Slovačkoj. Tim Slobodana Boškana sada suvereno vlada vrhom tabele sa 15 poena. Druga je Turska sa 11, treći Tunis sa 3 i Portoriko sa bodom.
– Veoma sam srećan i zadovoljan zato što smo obezbijedili mjesto na F4. Ovo je veliki uspjeh za nas posebno kada se zna da se prvi put takmičimo u Svjetskoj ligi. Želim da zahvalim timu i stručnom štabu i svima koji su doprinijeli ovom uspjehu. Bili smo dobro pripremljeni što se vidi na rezultatu. Današnji meč bio je pomalo čudan pošto smo bili veliki favoriti i osjetio se taj pritisak. Ipak u četvrtom setu smo se vratili, pokazali snagu i zasluženo pobijedili. Radujem se sjutrašnjem meču sa Turskom i tek nakon njega ćemo razmišljati o F4 i Slovačkoj – kazao je Boškan nakon meča.
Ovo je peta uzastopna pobjeda naših odbojkaša i ujedno istorijski uspjeh reprezentacije kojoj je ovo debitantski nastup u Svjetskoj ligi.
B.R.
Foto: OSCG