ART PREPORUKA

ART: U nedjelju počinje Podgoričko kulturno ljeto

Koncertom Vjere Miranović Mikić koji će biti upriličen u nedjelju u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“, sa početkom u 21 sat, počeće Podgoričko kulturno ljeto, a trajaće do 21.septembra.

kic-preess (1)

Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa ustanovama kulture organizuje ovu manifestaciju. Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković Vukčević kazala je da  je koncepcija ovogodišnjeg izdanja ljeta usmjerena na  događaje sa muzičke, likovne, književne, dramske scene, filmske umjetnosti. Biće i multimedijalnih projekata.

-Ove godine usaglašeno je sa organizatorima Međunarodnog festivala folklora, FIAT-a, Avi festa, Međunarodnog festivala lutkara, Evropskog festivala, da sva događanja koja se odvijaju pod njihovim okriljem budu dio Podgoričkog ljeta, jer se svakako realizuju uz podršku Grada i Sekretarijata a u ljetnjim mjesecima – kazala je Savković Vukčević.

Sadržaj manifestacije obuhvata 29 programa koji će biti realizovani u okviru 51-og dana. Osim na prepoznatljivim lokacijama u gradu, terasa KIC-a, Muzička kapela na Kruševcu – Dvorac Petrovića, Multimedijalna sala, velika sala,Dodest sala KIC-a „Budo Tomoviž“, program Podgoričkog kulturnog ljeta odvijaće se i u kulturnom-informativnim centrima Golubovci i Tuzi, Koncertnoj sali Muzičke škole „Vasa Pavić“ , Modernoj galeriji, nekadašnjoj ljetnjoj bašti kina Kulture, Atlaskcapital centru, Delta city-ju i Mall-u of Montenegro.

-Posebno bih istakla saradnju sa EU info centrom koji u saradnji sa Sekretarijatom organizuju izložbu svjetlosnih instalacija „Metamorfoza“, 22. juna u prostorijama Eu info centra i na platou ispred, zatim obilježavanje 40 godina postojanja pozorišta DODEST, zatim saradnju sa AVIfestom, crnogorskim festivalom alternativnog filma, NVO „Ruster“, koji organizuju Veče stare Podgorice u Atlas capital centru – navela je Savković Vukčević.

Ona je istakla dobru saradnju i sa Centrom za očuvanje i razvoj kulturnih manjina, sa kojima organizuju koncert pod nazivom ,,Bogatstvo različitosti“, Ambasadom Japana Republike Srbije sa kojima realizuju trodnevnu manifestaciju Dani japanske kultute u Podgorici u okviru kojih će prikazivati japanske filmove, manga radionice i predavanja.  Sarađuju i sa organizatorima Međunardnog festivala folklora djece i mladih „Skoči kolo da skočimo“, Međunarodni festival lutkarstva i FIAT.

-Pozivamo vas da skupa ispratimo ljeto, kroz predstojeće programe, dakle do 21. Septembra kada će se na Trgu Republike reprizirati projekat Slobodana Milatovića Prometej – pokušaj svjetlosti – kazala je Savković Vukčević.

 

kud duga