ART

VERICA ČULJKOVIĆ: Čeka me turneja na sjeveru i primorju Crne Gore

verica 3

Verica Čuljković

Koncert Verica Čuljković i prijatelji  koji je održan u Podgorici prije dvije večeri, samo je dio projekta mlade violinistkinje, koja ima u planu da obiđe većinu crnogorskih gradova, posebno sjever i primorje naše države.

-Namjera mi je da  u ovim gradovima popularišem  muziku koju  izvodimo i motivišem publiku da prati koncerte i uživa u  njima-kazala je Verica u razgovoru za MNE magazin.

Koncert u Podgorici  za nju je, kaže,  jako značajan zato što je po prvi put na sceni objedinila sve ono što radi.

-Atmosfera  je bila sjajna, publika je odmah prepoznavala pjesme čije smo obrade izvodili i pjevala sa nama, skandirala je i bila vidno oduševljena. Prije svega, svi mi koji smo bili na sceni smo uživali i zabavljali se, pa je samim tim takva reakcija publike bila očekivana- kazala je naša sagovornica.

Verica kaže da već duže vrijeme nastupa sa svojim kvartetom ,,Unique”, sa više bendova i mnogim muzičarima iz regiona, te da ima dosta  zakazanih nastupa do kraja godine.

Kvartet ,,Unique” je,  kaže Verica, jedinstven kvartet. U bendu, pored nje, drugu violinu svira Katarina Pavlović iz Srbije koja je vođa drugih violina Crnogorskog Simfonijskog Orkestra. Na violi svira Anda Buši, profesorica viole na Akademiji na Cetinju i na Akademiji u Skadru i violončelo svira Eden Sekulović koja je student na cetinjskoj Akademiji.

-Na nastupima, zavisno od prilike i povoda, prilagođavam repertoar ili ekipu sa kojom ću raditi. Često nastupam sama ili u pratnji DJ-a. Sa kvartetom na repertoaru su djela tango, filmske i rok muzike, dok sa bendovima sviram rok i pop. U simfonijskom orkestru gdje inače radim, sviram klasičnu muziku, a na nastupima sa DJ-evima funky, disco, house…- kazala je ona.

 

K.Janković

kud duga