DRUŠTVO SLAJDER

UPIS U SREDNJU ŠKOLU: Nema mjesta za vrlodobre u podgoričkoj Gimnaziji

Upis za srednjoškolce počeo je u ponedjeljak, a već  je do utorka u pojedinim školama prijavljeno je baš onoliko đaka koliko ta škola može da primi. Takvo stanje je u podgoričkoj Gimnaziji ,,Slobodan Škerović“. Ove godine škola prima 360 đaka, a već je, iako upis traje do petka, prijavljeno njih 363. Direktor Gimnazije Radiša Šćekić za MNE magazin kaže da su prijavljeni učenici  uglavnom dobitnici Luče i da ne vjeruje da će ući u sistem oni koji imaju vrlodobar uspjeh.

Gimnazija-Slobodan-Skerovic

-Očekujemo da se do petka prijavi još učenika koji imaju priznanje Luča-kaže direktor.

On je naglasio da je već sada evidentno da se, zbog nedostatka prostora, neće moći upisati svi zainteresovani đaci i savjetovao je učenicima sa slabijim uspjehom koji su aplicirali u podgoričku gimnaziju da podignu dokumenta i probaju da se upišu negdje drugo.

Ekonomska škola ,,Mirko Vešović“ u Podgorici ove godine može da primi 300 đaka.

-Do sada se prijavilo 180 đaka, od toga 20 dobitnika Luče –kaže direktor Branislav Đukić.

I  Medicinska škola u glavnom gradu ove godine prima 300 đaka. Do sada se prijavilo njih 289. Direktor škole Branimir Kostić kaže da je predviđeno da imaju 10 odjeljenja po 30 učenika.

-Nećemo primati više od toga –jasan je direktor.

Veliko interesovanje đaka je i za Gimnaziju ,,Petar I Petrović Njegoš” u Danilovgradu. Direktorica ove škole Slavica Pavićević  kaže kako ove godine primaju oko 120 učenika, a do sada se prijavilo njih 140. Da bi mogli da prime više učenika nego što je planirano moraće da dobiju odobrenje od Ministarstva prosvjete.

Veći broj prijava za upis je stigao i u nikšićku Gimnaziju ,,Stojan Cerović“. Direktor ove škole Žarko Raičević  je kazao da se prijavilo 215 đaka, a primaju ih 270. Učenici će biti raspoređeni u devet odjeljenja po 30 učenika.

-Nećemo tražiti odobrenje od Ministarstva prosvjete da proširimo taj spisak, jer nemamo prostora da više od predviđenog primimo –kaže Raičević.