DRUŠTVO PREPORUKA

SLADOLEDI: Za Crnogorce nema nagrada u Frikomu

Pojeli ste omiljeni Frikomov sladoled i vidjeli da ste na štapiću dobili neku od nagrada ili u najgorem slučaju još jedan ,,gratis” sladoled. Pošli ste ,,po svoje”, a u prodavnici vas gledaju kao da ste ,,s neba pali”, jer naravno, nagrada nema, a drugi sladoled možete pojesti samo ukoliko ga platite.

kapri

Foto: Google

Tako su sagovornici Dnevnih novina kupujući Frikomove sladolede u jednoj od podgoričkih prodavnica, ,,dobili” samo na štapiću četiri sladoleda gratis.

-Kupili smo četiri kapri sladoleda i na sva četiri štapića je pisalo gratis. Iskreno, obradovali smo se i pošli u prodavnicu u koju smo ih kupili da uzmemo još četiri ista sladoleda. Međutim, radnice su nas gledale kao da smo ludi i rekle su nam da ne možemo da dobijemo druge sladolede besplatno -objašnjava sagovornik ovog lista.

Sa druge strane, u kompaniji Ledo smatraju da ne obmanjuju potrošače, te da se radi o nagradnoj igri ,,Frikom slavi, ti dobijaš”, a koja važi isključivo za srbijansko tržište.

-Ledo doo Podgorica od 2008. godine nije organizovao nikakvu nagradnu igru u Crnoj Gori. Da bi pravila važila u Crnoj Gori, nagradna igra bi morala biti organizovana od strane kompanij e registrovane u Crnoj Gori, prijavljena Ministarstvu finansija (Upravi za igre na sreću), a pravila bi morala biti objavljena u sredstvima javnog informisanja. Prilično je jasno odakle potiče zabuna, ali nažalost, ne možemo uticati na gledanje stranih televizija na kojima se reklamira nagradna igra koja je važila za teritoriju Republike Srbije -kazali su iz te kompanije.

Objašnjavaju da su nagrade za ovogodišnju nagradnu igru u Srbiji isključivo robni vaučeri, te da nikakve druge nagrade nema.

-Nagradna igra nosi naziv ,,Frikom slavi, ti dobijaš” a moto kampanje je ,,440 nagrada za 40 godina slavlja” a posvećena je 40. rođendanu kompanije Frikom. Naravno da ne smatramo da obmanjujemo potrošače u Crnoj Gori, jer nagradna igra nije na bilo koji način komunicirana u Crnoj Gori. Što se tiče turista, naročito onih iz Srbije gdje je jedino i organizovana ova nagradna igra, oni dobro poznaju pravila koja se nijesu mijenjala od 2007. do 2014. godine – naveli su iz te kompanije.