PREPORUKA SPORT

IVAN BOŠKOVIĆ: Za odbojkaše nema opuštanja u Turskoj

obdbojkasi

foto: Facebook

-Ukoliko sljedećeg vikenda na  turniru  u Turskoj budemo igrali kao nedavno u Morači, ako zadržimo atmosferu na terenu koja je vladala ovih dana, mislim da će teško ko moći da nas lako pobijedi   –  kaže za MNE magazin generalni sekretar odbojkaškog saveza Crne Gore Ivan Bošković. On, nakon sjajne igre u Podgorici, gdje su ostvarili  tri pobjede u tri meča i napravili rezultat koji je malo ko očekivao, kaže da im je cilj na početku bio da ostvare opstanak u Svjetskoj ligi.

-Postigli smo  veliki uspjeh. Međutim, ne smijemo stati na ovome, već treba ići iz meča u meč i dati maksimum, kao što je to bio slučaj u Podgorici. Siguran sam da onda ni rezultat neće izostati- ističe naš sagovornik.

Smatra da nakon prvog turnira nije nerealno ni da se nađu na završnom turniru u Slovačkoj.

-Ovi momci posjeduju kvalitet za tako nešto, samo što moraju u svakom meču to i da pokažu, odnosno ne smije biti opuštanja- naglašava  on.

Naš sagovornik podsjeća  na manifestaciju ,,Centralna promocija Svjetske lige 2015” koju je  organizovao Odbojkaški savez Crne Gore, a kojom su znatno  popularizovali odbojku u javnosti.

– Kako bi ispunili visoke zahtjeve Svjetske odbojkaške federacije (FIVB), a jedan od njih je i da dvorana mora biti popunjena, morali smo da osmislimo marketing. Smatram da smo uradili odličan posao, da je centralna promocija na Trgu Republike pun pogodak, a posebno imponuje to što smo dobili samo pozitivne komentare na dešavanja u posljednje vrijeme- rekao je  Bošković.

K. Janković

ivan

Ivan Bošković