Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

INSPEKCIJA: Na primorju utvrđene 764 nepravilnosti i zapečaćena dva objekta

hranaNadležne inspekcije prošle sedmice su na primorju obavile oko 1.400 kontrola i utvrdile 764 nepravilnosti, a zapečatile su i dva objekta. U pojačanom nadzoru učestvuju turistička, tržišna, zdravstveno-sanitarna i inspekcije rada,  zaštite prostora i  za morsko ribarstvo.

Inspekcije su donijele  255 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, a u 74 slučajeva donijeto je rješenje o zabrani rada.

– Zbog počinjenih prekršaja, inspektori su izdali 558 prekršajnih naloga u iznosu od 147.890 eura – saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove. Podnijeto je sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zapečaćena su dva objekta i oduzeta roba vrijedna 177 eura.

Kontrolisano je i izdavanja fiskalnih računa u ugostiteljstvu i trgovini, kao i porijeklo i evidencije porijekla robe, zatim sanitarno-higijenski uslovi u ugostiteljskim i objektima za kolektivni smještaj (hoteli) posebno oni u kojima su smještena djeca koja pohađaju školu u prirodi.

Inspekcije su kontrolisale i zakonitost zapošljavanja i radnih odnosa, uslova zaštite na radu, posebno na gradilištima, izgradnje privremenih i stalnih objekata – posebno u zoni morskog dobra.