Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

IKS FAKTOR ADRIJA: Sastav ,,Highway trio” je u finalu!

627821_highway1_fAntonio Krištofić i Adnan i Tarik nijesu prošli u finale takmičenja ,,Iks faktor Adrija”, odluka je publike i žirija.
Bilbordi koji su prekrili Podgoricu ovih dana na kojima se pozivaju stanovnici Podgorice da glasaju za prolaz ,,Highway trija“ u finale, urodio je plodom – trojac je u finalu.
Trojac je u takmičarskom dijelu otpjevao ,,Par godina za nas“ sastava EKV.
– Bravo, bravo, bravo, bravo. Šokiran sam kako je Đole svirao bubnjeve. Ovo je vaš najbolji nastup i podsjetili ste me nekih dana kada sam ja u srednjoj školi svirao EKV. Bio bi grijeh da ispadnete – rekao je Željka Joksimovića.
Aleksandra Kovač kazala je da ,,Highway trio” zaslužuje da bude u ovom takmičenju.

– Hajdete u tu Arenu – rekla im je Kovač.
Masimo Savić istakao je mu je bilo teško slušati pjesmu, jer puno je radio sa Milanom i sa bendom.

– Ali, vi niste avion koji leti na krilima drugih pjesama. Ja pouzdano znam da su neki važni ljudi ovdje u sali koji se interesuju i za vas. Vi to imate, vi ste bend i ostanite zajedno – kazao je Savić.
Tonči Huljić zbog njih je počeo da sluša EKV.

– Momci, ja sam cijeli život bio šlageraš, ali vi ste me natjerali da slušam EKV. Vjerujte mi, u to vrijeme nisam ni znao da oni postoje, jer sam bio u potpuno drugoj muzici. Vi morate pisat takve pjesme jer vi ste odlični – poručio im je mentor Tonči Huljić.
Polufinalno veče otvorio je hrvatski pjevač Žak Houdek pjesmom ,,Nov čovjek”, a Antonio Krištofić takmičarski dio pjesmom ,,Iz jednog pogleda“ Masima Savića. Posvetio je Aleksandri Kovač.
Magdalena Bogić pjevala je ,,Ginem“ Jelene Rozge. Posvetila je sestri koja je slavila 18. rođendan.
,,Nine control“ predstavili su se numerom ,,Rule the world“. Posvetili su je fanovima ,,Kontrolersima“.
Amel Ćurić otpjevao je miks numera ,,Teške boje“ sastava ,,Majke“ i ,,Are you gonna go away“ Lenija Kravica. Posvetio ga je svima koji ga podržavaju.
Iva Ćurić predstavila se pjesmom ,,Klinka“ grupe S.A.R.S.
Bobi Mojsovski otpjevao je ,,Counting stars“ benda ,,One republic“.
Adnan i Tarik zatvorili su takmičarski dio miksom pjesama ,,Kako sam te voljela” grupe ,,Magazin”, ,,Sve je laž” Dina Merlina i ,,Smoke on the water” sastava ,,Deep purple”. Zadnjom pjesmom podigli su cijelu salu na noge.
U revijalnom dijelu nastupili su Lukijan Ivanović koji je otpjevao ,,Hajde da se volimo”, Slavko Kalezić predstavio se pjesmom ,,Feel the love” i Vlaho Arbulić koji se predstavio autorskom pjesmom na engleskom ,,Bla bla”.
B.R.