Porto Novi
DRUŠTVO

NOVOSTI: Upis za polumaturante počinje sjutra

Upis u prvi razred srednje škole počinje sjutra i trajaće do 19.juna. Iz Ministarstva prosvjete su kazali za MNE magazin da kandidati za upis treba da dostave školi prijavu na konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole.

students-classroom-writing-300a-091510-1284541508

-Polumaturantima za upis u prvi razred nije potreban Izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke koji se odnose na rođenje i crnogorsko državljanstvo, škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobiti od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti – kazali su iz ovog resora.

Osnovnu školu, odnosno deveti razred je završilo 7.423 učenika. A koliko je školovanih srednjoškolaca, iz Ministarstva nijesu mogli da nam daju podatak zato što se još čekaju rezultati polaganja eksternog maturskog ispita.

Pored toga, postoji još jedan rok za polaganje 16. i 18. juna, a nakon toga će imati precizne podatke o broju srednjoškolaca.

Podsjetimo, u prvom roku eksterni maturski ispit iz crnogorskog-srpskoj, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti i albanskog jezika i književnosti je polagalo 6.812 srednjoškolaca.