Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

JOGA NA OTVORENOM: U 13 crnogorskih gradova vježbaće se naredne nedjelje

logo jogaCrna Gora će obilježiti prvi put u nedjelju 21. juna,  zajedno sa više od  170 zemalja svijeta,  Međunarodni dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN) 11. decembra 2014. godine, kojom se pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svijesti javnosti o dobrobitima joge i njenim uticaju na globalnu politiku zdravlja. Inicijativi se nedavno priključio i Evropski parlament kada je 21. aprila upriličio manifestaciju ,,Put joge”.

Pod sloganom „Jogom do mira i harmonije“ okupili su se instruktori joge iz cijele Crne Gore koji će vježbati jogu u 13 crnogorskih gradova. Građani su u prilici su da 21. juna od 9 do 10 sati , vođeni sertifikovanim instruktorima vježbaju jogu u Podgorici, Cetinju, Budvi, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Danilovgradu, Nikšiću, Kolašinu, Bijelom Polju i Pljevljima.

Obilježavanju Dana joge prisustvovaće ambasador Indije u Beču, kao predstavnik zemlje koja je kolijevka joge i koja je globalni organizator ovog događaja. Na ovaj način, kako navode organizatori,  Crna Gora se pridružuje plemenitim ciljevima promovisanja mira, zdravih životnih stilova i harmonije čovjeka i prirode. Praktikovanjem joge unosimo harmoniju u naše živote, preveniramo bolesti, podižemo nivo energije i uspješnije se borimo protiv stresa, jednog od najvećih izazova savremenog načina života.