Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

BAR: Samo jedan ginekolog za 9.000 žena

Jedan od najvećih problema Doma zdravlja u Baru je nedostatak stručnog kadra. Tako, na primjer, imaju samo jednog izabranog ginekologa, piše Pobjeda. Direktor Doma zdravlja Borislav Lalević je kazao da je sistematizacijom predviđeno da imaju dva ginekologa i da taj problem moraju riješiti.

bar 3

Bar (foto:imperija.co.me)

-U Baru već duže ordinira samo jedan specijalista iz te oblasti, koji ima oko 9.000 registrovanih pacijenata. Taj problem moramo riješiti angažovanjem ginekologa „iz sistema” pošto ih na evidenciji Biroa rada nema. Očekujem da će ovaj, kao i ostali kadrovski problemi biti riješeni nakon najavljene posjete ministra zdravlja – kaže Lalević.

Ukoliko tokom ljeta bude potrebna ljekarska pomoć, Barani i gosti koji odmor provode u tom gradu moći će, osim u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, da je dobiju i u nekoliko turističkih ambulanti.

-Kao i svake godine, organizovali smo otvaranje turističkih ordinacija u Domu zdravlja i u Sutomoru, a za goste koji borave na Skadarskom jezeru pružanje medicinskih usluga i pomoći organizovano je u ambulanti na Virpazaru. Ambulante rade i u Ostrosu i Starom Baru. Objekat u Pečuricama nije u funkciji, jer je najveći dio osiguranika sa tog područja registrovan u Domu zdravlja. Prošle godine imali smo i zahtjev iz MZ Mrkojevići, uglavnom od „vikendaša“, da otvorimo ambulantu na Utjehi i Velikom pijesku. Naišli smo na razumijevanje opštine i Turističke organizacije, pa je to i urađeno – kazao je Lalević za Pobjedu.