Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

DAN NAJBOLJIH: Gradonačelnik Slavoljub Stijepović uručio ,,Luče” maturantima

Luce_nagrade_StijepovicU čast najboljih maturanata Podgorice, večeras je upriličena svečanost u hotelu ,,Ramada”, u kongresnoj sali ,,Milenium” za 283 učenika iz 11 srednjih škola. Njih 242 je dobilo diplomu ,,Luča”, 27 su dobitnici  prvih mjesta na takmičenjima i 14 njih su đaci  generacije.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Podgorica Nela Savković -Vukčević, pozdravila je maturante na otvaranju svečanosti i čestitala im  na uspjehu koji su postigli za sve  godine školovanja. Nagrade  srednjoškolcima uručio je Slavoljub Stijepović, gradonačelnik Podgorice.

-Vaši uspjesi čine nas ponosnim i potvrđuju da je ulaganje u obrazovanje najbolja zaloga za budućnost Podgorice i Crne Gore. Rezultati koje ste postigli zaslužuju poštovanje svih nas. Svojim vrijednim radom pokazali ste koliko je važno obrazovanje za razvoj pojedinca i cjelokupnog društva- kazao je Stijepović.

On je istakao da je obrazovanje jedan od razvojnih prioriteta Crne Gore.

Na kraju svečanosti maturantima i gostima obratila se  Kristina Dedić maturantkinja Gimnazije ,,Slobodan Škerović”.

-Ja danas nisam ovdje da bih vas hvalila jer znam da svako od vas ponaosob zna koliko vrijedi. Ali,  hoću da čestitam onim najboljim učenicima, koji su se najviše isticali, koji su najaktivniji, onima za koje kažu da su najpametniji- kazala je Kristina.

Ona je istakla da je znanje koje svako od  maturanata ima najbitnije, i da je sada vrijeme da svako od njih pokaže šta su im godine školovanja donijele.

This slideshow requires JavaScript.

K. Janković

Foto: B. Šekularac