MAGAZIN PREPORUKA

FENG ŠUI: Savjeti za bolji ljubavni život

krevet

myhomedesigns.info

Feng šui je drevna vještina, koja je prije više od tri hiljade godina razvijena u Kini. Odnosi se na uređenje prostora i življenja u skladu sa okruženjem u kojem boravimo. Pravila ove  vještine se u kineskoj tradiciji poštuju, jer se vjeruje da će uređenjem životnog prostora, i sam život da bude ljepši i harmoničniji.

Ako vam u ljubavi ne ide baš najbolje, ako do sada nijeste sreli nekoga ko vam odgovara, ili su svi koji vam prilaze ,,pogrešni”, možda je vrijeme da se posvetite uređenju svog prostora. To vas neće koštati puno, a stručnjaci za ovu oblast kažu da su rezultati poslije kratkog vremena vidljivi. Ljudi koji praktikuju feng šui vještinu smatraju da je najbolji način za privlačenje ljubavi u život zapravo napraviti promjenu u okolini koja nas okružuje. Ključni element je stvoriti protok za ,,či”, odnosno za pozitivnu životnu energiju.  Evo šta je potrebno da uradite.

Počnite od spavaće sobe

Položaj spavaće sobe je od suštinske važnosti pri sređivanu ljubavnog života sa tačke gledišta feng šuija. Idealno mjesto za spavaću sobu je jugozapad, ali ako je to nemoguće, onda bi bilo dobro  da u jugozapanom kutku vaše sobe stoji nešto što će podstaknuti ljubav. To mogu biti ljubavne fotografije, nešto što predstavlja romantiku ili nešto što vas jednostavno asocira na ljubav.

Prostor mora da bude uredan

Feng šui nalaže da budete uredni. Ako vam je prostor neuredan onda blokirate ,,či” i ne dozvoljavate mu da ima protok. Raščistite i raspremite sve, i bacite one stvari koje vas vežu za prošlost ili neku bivšu ljubav. Dok ne zaboravite na bivše, ne nadajte se novim ljubavima.

Napravite prostor za ljubav

Prostor uredite kao da živite sa nekim. Ne pretrpavajte ormane, nego posložite odjeću. Imajte mjesta za još jednu osobu koja možda tek treba da uđe u vaš život.

Sprave za vježbanje

Sprave za vježbanje, ali ni radni stolovi, kompjuteri i previše tehnike, nijesu poželjni da  u spavaćoj sobi. To bi trebalo da bude intimna prostorija, koja je rezervisana samo za vas dvoje.

Slike

Bitno je obratiti pažnju da fotografije koje imate u sobi ne simbolizuju samoću, pa tako trebalo bi izbaciti sve što vas asocira na to. Umjetnička djela koja su romantična su dobra za privlačenje ljubavi, kao i dosta jastuka, svijeća i cvijetnih ukrasa. Ni u kom slučaju prostor ne ukrašavajte vještačkim cvijećem, ali ni biljke ne držite u spavaćoj sobi, jer preko noći uzimaju kiseonik. Njima možete ukrasiti dnevnu sobu.

Krevet

Najbolje je kada je krevet prostran i udoban. Važno je da svako može da neometano dođe do svoje strane kreveta a da pri tome ne mora da preskače preko onog drugog, ili preko nekih stvari po sobi. Krevet ne treba da bude tačna naspram vrata od sobe, ali isto tako vrata nikako ne smiju biti okrenuta tako da ih ne vidite dok ležite. Kreveti sa baldahinom su odlični za privlačenje ljubavi, jer daju osjećaj intimnosti i romantike.

Opustite se

Feng šui nalaže da se svi trebaju opustiti i raditi ono što im je zanimljivo i u čemu uživaju. Opuštajte se uz lijepu muziku, toplu kupku, redovno mijenjajte posteljinu i održavajte svježinu u svim prostorijama u kući. Partner će naići kad-tad.

K.J.