MAGAZIN

PITALI SMO: Kako zamišljate vaš idealan odmor

beachStižu vreli dani, pa je idealna prilika da se ode na odmor. Izbor je raznovrstan: od toplih ostrva sa bezbroj zaliva, mirnih mjesta bez mnogo gužve, do ludih ljetnjih žurki i nezaboravnih provoda. Crna Gora ima mnogo skrivenih mjesta ,,između planina i mora”, pa je dobar izbor za one koji nemaju dovoljno slobodnog vremena da odu na neke daleke destinacije. Neki žele mir, dok drugi uživaju uz zvuk gitare i morskih talasa. Upravo zato smo pitali naše sagovornike internacionalnu fitnes instruktorku Hajdanu Mugošu, poslanicu u skupštini Crne Gore Draginju Vuksanović, novinara RTCG Nemanju Pavićević i kreatorku Seku Martinović kako zamišljaju svoj idealan odmor.

hajdana

Hajdana Mugoša

Hajdana Mugoša, internacionalna fitnes instruktorka:

– Moj idealan odmor bi bio na nekom mirnom mjestu, bez velikih vrućina. Najbolje bi bilo da to bude neka tiha plaža, gdje bih sa porodicom provela odmor. Ako bih birala planinu, izbor bi pao na zimsku idilu Alpa, gdje bih mogla da skijam i uživam u ljepotama prirode.

draginja vuksanovic prava

Draginja Vuksanović

Draginja Vuksanović, poslanica u Skupštini Crne Gore:

– Za mene je idealan odmor u mojoj Crnoj Gori, na crnogorskim katunima, uz tradicionalnu crnogorsku kuhinju. Okružena planinama, šumom, slušajući tišinu i zov crnogorske divljine u društvu porodice i iskrenih prijatelja.

seka martinovic

Seka Matrinović

Seka Martinović , kreatorka:

– Tempo kojim živim i radim je tako dinamičan da bi idealan odmor u ovo trenutku definisala kao – mir. U najširem značenju te riječi. Sama, negdje pored mora, na nepoznatoj i nepristupačnoj obali, pod palmama i suncem sa koferom dobrih knjiga, započetih, ali nepročitanih do kraja. Naravno i mojom žutom pohabanom bilježnicom u koju stalno olovkom ,,smještam” svoje misli, doživljaje, percepcije… I ljude i njihove boje… Noć uz gitaru, bose noge na pjesku, riba na gradele, dobro vino, sjećanja, pogled prema zvjezdanom nebu… Sanjarenje i dokolica. Volim trenutke potpune  opuštenosti, maštanja i volim se družiti sama sa sobom.

S druge strane, ne mogu bez ljudi, vreve i žagora. One tipične morske atmosfere  i zvuka koji ne čine samo talasi. Volim pune plaže, vesele ljetnje žurke, lijepe terase sa muzikom, konobe i restorane. Ples i dobar provod. Magičnu ljetnju haljinu jarkih boja kad dobro pocrnim, visoku štiklu. Volim taj osjećaj punog života. Za razliku od mnogih, ne užasavam se gužve. Zanimljiva mi je ta nepregledna rijeka različitih ljudi sa svih meridijana koji traže svoje malo mjesto pod velikim suncem. Tako da bi moj idealan odmor bio harmonizovana kombinacija ove dvije krajnosti. Spoj potrebe za mirom i temperamenta koji mi ne da da mirujem. A destinacija? Bilo koja, iz svake ću izvući ono najbolje.

nemanja pavicevic

Nemanja Pavićević

Nemanja Pavićević, novinar RTCG:

– Idealan odmor u mom slučaju je odmor sa mojom porodicom. Destinacija nije bitna kada sam sa njima, pristao bih bilo gdje da odem. Ovo ljeto nažalost neću imati odmor u pravom smislu te riječi, ali se ipak nadam da ćemo uspjeti bar neko vrijeme zajedno da provedemo.