Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

,,TRIP ADVAJZOR”: Angkor Vat najljepša znamenitost na svijetu

angkor_wat_temple_cambodia-wide

Angkor Vat

Čitaoci portala ,,Trip advajzor” odabrali su 25 najljepših svjetskih znamenitosti koje su imali priliku da posjete.
Sudeći po broju glasova, najviše ih je zadivio najveći religijski hram na svijetu, kako zovu Angkor Vat u Kambodži.

,,Fascinantan je, kao da ste u nekom drugom vremenu”, ,,Morate otići tamo sa privatnim vodičem da biste u potpunosti shvatili priču iza ovog hrama i, naravno, obići druge hramove, koji su podjednako izuzetni”, ,,Morate posjetiti posebne odaje”, ,,Budite tamo da vidite zalazak sunca”, samo su neki od komentara vezanih za Angkor Vat, a koji se mogu pročitati na ,,Trip advajzoru”.

Druga po redu je najpoznatija arheološka znamenitost Maču Piču.

– Idite ,,Orijent ekspresom” iz Kaska. Prespavajte u hotelu ,,Sanctuary”. Ako ste u prilici, popnite se na vrh Vajna Pičua – savjet je posjetiteljke Nensi Danivin.

Treća znamenitost je Tadž Mahal u Indiji koji je testament veličanstvenosti, ljubavi i istorije.

– Ne propustite da saznate istorijat iza ove jedinstvene zgrade, priču o tome kako je građena. Ima dosta optičkih iluzija oko nje. Ako možete to sebi da priuštite, postoji doba kada očiste zgradu, ponovo je načine sjajno bijelom, a potom prirede veliku ekskluzivnu zabavu kada je mjesec pun kako bi Tadž Mahal prikazali u najljepšem sjaju. Ulaz je ograničen i vrlo je skup, ali, ako imate sredstava, pravite plan za ovu zabavu, jer tek ćete onda na pravi način vidjeti zašto Tadž Mahal smatraju jednim od svjetskih čuda. Cjenkajte se oko suvenira – kaže posjetiteljka Roniša Blaš.
B.R.
Foto: Trip advisor

This slideshow requires JavaScript.