DRUŠTVO SLAJDER

NOVA GRUPA DJECE U ČANJU: Iz hotela poručuju da je hrana bezbjedna

Mediji su danas pisali da se petnaestak đaka OŠ ,,Ristan Pavlović” iz Pljevalja razboljelo tokom boravka u školi prirode u hotelu ,,Montenegro” i da imaju visoku temperaturu praćenu povraćanjem. Dok roditelji ovih đaka tvrde da djeca imaju simptome trovanja, iz hotela demantuju te navode. Danas je u ovaj hotel stigla grupa đaka iz podgoričke OŠ,,Branko Božović”. Učiteljica Marija Vuković za MNE magazin kaže da su se  smjestili i da je sve u redu.

montenegro hotel

-Svi su dobro i zdravo. Ostajemo ovdje pet dana. Neka nam bude kao što je ovih par sati i bićemo veseli – kaže Vuković.

Komentarišući slučaj oboljelih učenika iz Pljevalja, učiteljica se prisjeća kako su jedne godine pošli na Plave horizonte kada im se razboljelo 20 djece.

-Jedan učenik je imao neki virus koji se proširio na ostale. I nikako ne smiju da se puštaju djeca da sama kupuju bilo šta od hrane– kaže učiteljica.

PR  hotela ,,Montenegro” Jelena Vukmanović navodi da se slučaj razbolijevanja djece iz Pljevalja dogodio zato što je jedna djevojčica iz te škole imala virus koji se proširio na njenu grupu.

-Na dan njihovog dolaska, 31.maja, prijavljeno je da djevojčica   ima virus. U trenutku kada su nas optužili za navodno trovanje hranom u hotelu smo imali 274 djece, 25 fudbalera iz ,,Mornara“ i još pet  porodica. Jedu svi istu hranu, ali je obolio samo dio djece iz Pljevalja zato što je djevojčica imala virus – kaže Vukmanović.

Ona ističe da je Institut za javno zdravlje uzeo uzorke hrane iz njihove kuhinje i da čekaju rezultate.