SPORT

FUDBAL: ,,Crna Gora” napredovala pet mjesta na FIFA rang-listi

Trening-Danska-03

Detalj sa treninga crnogorske reprezentacije u Podgorici

Reprezentacija ,,Crne Gore” napredovala je pet mjesta na FIFA rang-listi, koja je objavljena danas, i sada je 70.

,,Hrabri sokoli” pripremaju se u Podgorici, a u nedjelju otputovaće za Viborg. Sa ekipom ,,Danske” u ponedjeljak odigraće prijateljsku utakmicu. Kvalifikacioni meč za EURO zakazan je sa ,,Švedskom” za 14. jun u Solni.

Crnogorski tim ovoga puta dobio je dva debitanta – Estebana Saveljića iz argentinskog tima ,,Defensa i hustisija” i Marka Vukčevića iz ljubljanske ,,Olimpije”.

Što se tiče daljih promjena na današnjoj FIFA rang-listi, ima ih dosta. Izdvajamo napredak ,,Makedonije” za pet mjesta (sada je 100.), ,,Albanje” za šest mjesta (sada je 51.), ,,Slovenija” je nazadovala jednu poziciju, pa je sada 48., kao i ,,Srbija” koja je sada 45. ,,Bosna i Hercegovina” ostaje na 32. mjestu, dok je ,,Hrvatska” nazadovala jednu poziciju i nalazi se na 18. Došlo je do promjena i u ,,top 10” reprezentacija, pa je tako ,,Belgija” preuzela drugo mjesto od ,,Argentine” koja je sada treća. ,,Francuska” je napredovala za dvije pozicije i sada je deveta, dok je ,,Švajcarska” nazadovala dva mjesta i sada je 11. ,,Austrija” je među prvih 20 reprezentacija ostvarila najveći napredak, pet mjesta, i sada se nalazi na 20. poziciji.

B.R.

Foto: FSCG