DRUŠTVO PREPORUKA

ĐACI SE RAZBOLJELI U ČANJU: Trovanje ili infekcija?

Tokom boravka u školi prirode u hotelu ,,Montenegro”, u Čanju, najmanje petnaestak đaka OŠ ,,Ristan Pavlović” iz Pljevalja se razboljelo – dobilo visoku temperaturu, praćenu povraćanjem, pišu Dan i Vijesti.

boy-with-stomach-pain-

Direktor škole Dragan Tošić kazao je ,,Vijestima” da su  ljekari  u hotelu   pregledali svu djecu i da su uzeti uzorci hrane, nakon čega će biti poznato da li su se otrovala. Tošić je istakao da je stanje djece dobro i da ljekari pretpostavljaju da je riječ o virusnoj infekciji, a ne trovanju.

Roditelji đaka trećeg, četvrtog i petog razreda tvrde da djeca imaju simptome trovanja, dok su iz hotela  izričiti da se nijesu otrovali hranom. Saopštili su da su nadležni uzeli uzorke hrane koju su djeca jela i da čekaju rezultate.

Više roditelja juče je ispričalo ,,Vijestima” da djeca već dva dana povraćaju i imaju visoku temperaturu.  Prema saznanjima ,,Vijesti”, najmanje osam đaka su roditelji vratili kući, a ostali će danas, kako je i planirano.

Tošić, koji je juče stigao u Čanj, kazao je da je sedamnaestoro djece povraćalo i imalo povišenu temperaturu, a da su neki dobili i infuziju.

Iz barskog Doma zdravlja juče nijesu odgovorili da li je i koliko đaka iz Čanja zbrinuto u toj ustanovi. Nijesu odgovorili ni da li su eventualno urađeni sanitarni nalazi i šta pokazuju.

Iz Opšte Bolnice u Baru su saopštili da juče do 14 časova na Dječjem odjeljenju nije hospitalizovano ni pregledano ni jedno dijete iz Čanja.

Iz hotela su demantovali tvrdnje roditelji da tegobe ima više od 30 đaka i da su primijetili da je hrana ,,bila čudna”. Naglasili su da u hotelu boravi više od 250 djece iz nekoliko gradova, da su svi jeli istu hranu i da zdravstvene tegobe ima 15 đaka iz Pljevalja.