DRUŠTVO PREPORUKA

PRIREDBA: Dan talenata i luča u OŠ ,,Štampar Makarije”

Stampar-MakarijeGodišnji Dan talenata i uručivanje diploma, kao i proslava povodom 15 godina postojanja školskog orkestra, održani su danas  u Osnovnoj školi ,,Štampar Makarije” u Podgorici.

Publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila izvođenje školskog hora koji je otpjevao numeru Farela Vilijamsa ,,Happy”.

Stampar-Makarije_01

Dobitnici
– Još jedna generacija nosi svjetlost ,,Luče” kao simbol, kao putokaz – ovim riječima najavljena je dodjela ,,luča”.

Najbolji su dobili knjigu romana Iva Andrića. Đak generacije je Mirela Rujović, dok su lučonoše Damjan Dendić, Iva Ivanović, Marija Kavarić, Sofija Krivokapić, Aleksandra Lutovac, Milena Savić, Neda Stojkanović i Selma Hrapović (svi iz IX-a), Iva Vujović, Savo Vukčević, Itana Dragojević, Haris Idrizović, Mia Kovačević, Ena Ražnatović, Danilo Šanović i Katarina Šćepanović (svi iz IX-b), Sara Blečić, Veljko Vujović, Iva Kasalica, Lena Miličković, Danilo Mirković, Miloš Ninković, Ana Radević, Luka Stanišić, Jelena Džankić i Marko Šušić (svi iz IX-c), Tijana Boljević, Mina Vidaković, Anastasija Vukašinović, Vuk Knežević, Andrija Petrović, Dijana Radonjić, Mina Radonjić, Katarina Raičković, Mirela Rujović i Milena Šćekić (svi iz IX-d), Nađa Vujović, Vukas Vujošević, Mina Đikanović, Aleksandar Kavarić, Ivan Raičević, Andrija Rašković, Stefan Tomičić i Aleksa Šestović (svi iz IX-e) i Lejla Duraković, Đorđe Krstajić i Lana Popović (svi iz IX-f).
Uručena su priznanja za najbolje literarne i likovne radove u kategorijama od prvog do četvrtog i od petog do devetog razreda nagradnog konkursa koji je škola raspisala u saradnji sa Institutom ,,Konfučije”. Tema je bila ,,Kina u mojim očima”.

Stampar-Makarije_00

Priznanja su uručena i za najtalentovanije na opštinskim, državnim i regionalnim takmičenjima iz biologije, italijanskog i francuskog jezika, matematike, hemije, karatea, košarke i atletike.

Učenici koji su dobijali nagrade na međunarodnim takmičenjima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, kao i na državnim takmičenjima održali su koncert.

B.R.