DRUŠTVO PREPORUKA

DAN ŠKOLE: Uručivanje diploma i proslava u ,,Sutjesci”

Sutjeska_dan-skole_14Osnovna škola ,,Sutjeska” u Podgorici prigodnom svečanošću danas je proslavila 39 godina postojanja.

– Škola je za ovih 39 godina postojanja dala ogroman doprinos u obavljanju prosvjetne i kulturne misije, ne samo u lokalnoj zajednici nego u gradu i u državi. Tradiciju uspješnog obrazovanja nastavljaju današnje generacije. To potvrđuju učenici devetog razreda, koji su ove godine uspješno završili osnovno obrazovanje. Od 131 učenika devetog razreda njih 33 su dobitnici diplome ,,Luča” – rekao je direktor mr Vesko Gagović.

On je podsjetio da je Osnovna škola ,,Sutjeska” treći put zaredom osvojila nagradu za najbolju u Crnoj Gori na državnom takmičenju, te da su ovu godinu obilježili uspješni projekti ,,Implementacija preduzetničkog učenja”, dok su za učenike jednog odjeljenja prvog razreda uvedeni tableti i didaktički softver umjesto svesaka.

Priredbi je prisustvovao ministar finansija dr Radoje Žugić.

Sutjeska_dan-skole_07

Dobitnici

Diplome su uručene nagrađenima na likovnim, literarnim takmičenjima u poeziji i kratkim pričama, sportskim takmičenjima u atletici, košarci, rukometu, odbojci, zatim u pružanju prve pomoći, biologiji, matematici, fizici, francuskom i italijanskom jeziku na opštinskim, državnim, međunarodnim takmičenjima i Olimpijadi znanja.

Lučonoše su Vasilije Borović, Ksenija Bošković, Tea Govedarica, Mina Dragović, Jelena Drakić, Julija Đoković, Vanja Malbaški, Kosta Mugoša, Boris Mugoša, Maša Šuković (svi iz IX-1), Luka Žugić, Bojana Joksimović, Dušan Maksimović, Marko Perunović, Mia Perunović (svi iz IX-2), Lazar Gazdić, Nađa Gačević, Nina Đukanović, Stevan Đurašković, Ivona Lazarević, Božidar Nikolić, Ksenija Smolović (svi iz IX-3), Tara Grahovac, Danilo Durutović, Vasilisa Đukanović, Borislav Krgović, Goran Nenezić (svi iz IX-4), Vasilija Vujanović, Boško Vučinić, Vuk Đurović, Staša Marić, David Pantović i Radovan Radunović (svi iz IX-5).

Priređena je divna izložba likovnih radova đaka, a gosti su imali priliku da uživaju u priredbi na kojoj je hor na početku otpjevao numeru Sergeja Ćetkovića ,,Moj svijet”, a na kraju su hor i vokalistkinja Sara Spahić dobili gromoglasan aplauz za izvođenje gospel pjesme ,,Oh, happy day”. Marija Brković je pročitala nagrađeni rad na temu ,,Moj budući poziv”, dok je na gitari pratio učenik devetog razreda Jovan Bjelica.

B.R.

This slideshow requires JavaScript.

One Response to DAN ŠKOLE: Uručivanje diploma i proslava u ,,Sutjesci”