ART PREPORUKA

UNDERHILL FEST: Otvaranje u srijedu izložbom fotografija

underhillfest

Sa prošlogodišnjeg Underhill festa (foto:Facebook)

UnderhillFest, međunarodni festival dokumentarnog filma će se održati od 3. do 12. Juna, a biće otvoren izložbom „Dokumentarnih fotografija Crne Gore“ u paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore u 20 sati. Konkurs za fotografiju je završen i odabrani su autori.

Autori koji su prošli selekciju za izložbu ,,Dokumentarna fotografija Crne Gore”, su: Darko Jovanović, Filip Rašović, Igor Šljivančanin, Ivan Petrović – Ipe, Risto Božović, Stevo Vasiljević, Vedran Ilić, Zdravko Bajzek, Damir Murseljević, Danilo Papić, Duško Miljanić, Hajdana Kostić, Radoje Jovanović, Ana Šoć, Balša Rakočević, Goran Boričić, Slaven Fanfani, Bojan Janković, Vaso Knežević i Dalibor Ševaljević.

Na ovaj način se želi pomoći promociji crnogorskih fotografa. Izložba se organizuje u saradnji sa Likovnim udruženjem, a selektor fotografija je Lazar Pejović, profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju.
Svečano otvaranje šestog UnderhillFesta održaće se 4. juna u Crnogorskom narodnom pozorištu, sa početkom u 20h. Tom prilikom prikazaće se film ,,Moj zanat” , dokumentarac o Arsenu Dediću u režiji Mladena Matičevića.

kud duga