DRUŠTVO PREPORUKA

PRIREDBA: Dan škole proslavljen u Osnovnoj školi ,,Savo Pejanović”

Savo-Pejanovic_dan-skole_luconoseDanas je u podgoričkoj Osnovnoj školi ,,Savo Pejanović” upriličena priredba za Dan škole.

– Ovo je dan kada sa posebnom pažnjom podsjećamo na dugu tradiciju ove ustanove. Danas škola ima 620 učenika, 26 odjeljenja i 54 zaposlena. Zahvaljujem svima koji su na različite načine, u okviru svojih mogućnosti, pomagali i aktivno učestvovali u životu i radu ove ustanove, pa je samim tim uspjeh škole uspjeh i svih nas – rekla je direktorica škole Darinka Adžić.

Na ulazu u školu goste su dočekivali učenik i učenica u crnogorskoj narodnoj nošnji. Priredbu je otvorio hor koji je izveo himnu ,,Oj, svjetla majska zoro”. Kosta Mićanović u svom ,,Pismu školi” zahvalio je na svemu što mu je ona dala. Divne recitacije podarili su Mina Peruničić (,,Običnim rečima rečeno”), Petar Vlahović (,,Budimo svjetionici”) i Anđela Marunović (,,Ljudi sjenke”). Veliki i mali hor obradovali su posjetioce prelijepim izvođenjem numera ,,Gdje je onaj cvjetak žuti”, ,,Brojalica” i ,,Nađi me”. Ritmičke sekcije prvog, drugog i trećeg razreda, moderni ples sedmog razreda i balerina Teodora Jelušić bili su divni u svojim plesovima, što se moglo vidjeti po reakcijama publike. Folklorno izvođenje učenika drugog razreda i recital Ane Vujošević (pjesma ,,Flekica”) dobili su najviše aplauza.

Savo-Pejanovic_dan-skole

Priredbi su prisustvovali ministar kulture Pavle Goranović, izvršni direktor Centralne banke Crne Gore Radojica Luburić i predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović.

Dobitnici

Na priredbi su uručene knjige za najbolje đake za školsku 2014/15. i knjige i diplome za lučonoše.

Đak generacije je učenica odjeljenja IX-2 Lara Petrović.

Lučonoše su Staša Bakić, Luka Mirković, Jana Mitrović, Milo Perović, Ela Poleksić, Božidar Radović (svi iz IX-1), Anđela Durković, Nikola Mijušković, Iva Popović, Nina Stojanović, Lara Petrović i Jelena Ćuković (svi iz IX-2), Sara Danaj, Vladimir Laković, Kosta Mićanović, Katarina Prelević, Maša Todorović i  Jelena Filimonović(IX-3).

Učenici ove škole dobitnici su priznanja za prvo i treće mjesto na Međunarodnom festivalu humora za djecu u Lazarevcu, treće nagrade na likovnom konkursu ,,Mali likovni susreti” na temu ,,Volim…”, prvo, drugo i treće priznanje na atletskom takmičenju ,,Gradsko prvenstvo u atletici – Školske sportske igre – Liga osnovnih škola”, prvo mjesto na Internacionalnom podgoričkom maratonu, treće mjesto na Ligi osnovnih škola, treća nagrada na dječijem maskenbalu ,,Svijet dječije mašte” i treće mjesto na ,,Prvoj lego ligi” – FLL Montenegro 2015.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.