ART PREPORUKA

NAĐA JANKOVIĆ: Poslije uspjeha u Skoplju čeka je takmičenje u Americi

11336825_457427737759847_2484911754611806438_o

Nađa Janković zablistala na takmičenju u Skoplju

– Nađa Janković 1. mjesto na Međunarodnom takmičenju klasične gitare GAF Beograd, Nađa Janković prvo mjesto na Međunarodnom festivalu ,,Porečki tirando“ u Poreču, Nađa Janković 1. mjesto na Međunarodnom takmičenju klasične gitare u Novom Sadu, Nađa Janković 1. mjesto na Međunarodnom festivalu klasične gitare u Sarajevu, Nađa Janković 1. mjesto na Međunarodnom festival u Omišu, Nađa Janković 1. mjesto na Međunarodnom festival u Nišu – ovako je izgledao takmičarski put Kotoranke Nađe Janković (14) ove godine.

Juče se iz Skoplja vratila u Kotor sa nagradama za prvo mjesto na šestom izdanju Međunarodnog festivala klasične gitare ,,Tremolo festu“ u kategorijama ,,klasična gitara do 15 godina“, ,,klasična gitara do 22 godine“ i priznanjem za najuspješnijeg takmičara u svim kategorijama na tom festivalu.

– Ovaj festival je u rangu svih internacionalnih takmičenja na kojima smo bili. Dolaze učesnici iz više zemalja. Najviše ih ima iz Bugarske, Makedonije, sa Kosova, iz Srbije – rekao nam je Nađin otac Predrag Janković.

 

Nađa kaže da nosi  jako lijepe utiske iz Skoplja.

-Ovo je prvi put da sam bila u Makedoniji. Spojila sam ugodno sa korisnim i jako sam se zadovoljna vratila sa putovanja – kaže Nađa.

Ona kaže da je imala vremena da prošeta i upozna Skoplje, pa i da proba makedonske specijalitete.

– Makedonci su izuzetno gostoljubivi i uradili su sve da se lijepo osjećam. Festival i takmičenje su bili jako dobro organizovani. Prisustvovala sam koncertima klasične gitare i upoznala nove kolege iz inostranstva. U žiriju su bili istaknuti profesori i gitaristi sa Tajvana, iz Srbije, Bugarske, sa Kosova i iz Makedonije – kaže Nađa.

11149395_435916309910990_1037949439677250405_n

Ona dodaje da joj je ovo takmičenje značajno radi iskustva i samopouzdanja na sceni jer je učestvovala u više kategorija sa starijim gitaristima.

– Što je najvažnije, ovo mi je jako značajno i kao generalna proba pred svjetsko takmičenje u Oklahoma Sitiju u Americi krajem juna. To je najznačajnije svjetsko takmičenje gdje se 45 takmičara iz čitavog svijeta bori za ulazak u finale među četvoro i što bolji plasman – zaključuje našu priču nadarena učenica Osnovne škole ,,Njegoš” u Kotoru i muzičke škole u  Tivtu u klasi profesora Srđana Bulatovića.

B.R.

Foto: Facebook

kud duga