PREPORUKA SPORT

ESTEBAN SAVELJIĆ: Raduje me igra za reprezentaciju, jedva čekam da upoznam saigrače

ESTEBAN-SAVELJICHKako je ranije za MNE magazin najavio predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, igrač argentinskog tima ,,Defensa i hustisija” i naše gore list Esteban Saveljić pozvan je da se pridruži crnogorskoj reprezentaciji za prijateljsku utakmicu sa ,,Danskom“, 8. juna u Viborgu i kvalifikacioni meč za EURO sa ,,Švedskom“, 14. juna u Solni.
Saveljić će doputovati u Podgoricu na pripreme 2. juna.
On je odavno izrazio želju da igra za crnogorsku reprezentaciju, pa smo ga pitali koliko mu znači poziv.
– Divno je što ću biti u prilici da doputujem u Crnu Goru i zaigram za nacionalni tim. Jedva čekam da upoznam saigrače – kazao je za MNE magazin Esteban Saveljić.

esteban
Selektor Brnović na konferenciji za novinare tokom saopštavanja spiska imao je samo riječi hvale za mladog fudbalera. Istakao je da je Saveljić jak, da igra glavom, te da će igrati bar poluvrijeme sa ,,Danskom“. Dodao je i to da je pozitivna stvar što će Saveljić igrati za reprezentaciju, te da se nada da će u njemu naći dobrog igrača za budućnost.
– Istina je da mi puno znače ove riječi selektora i to  što je dolazio da gleda moje utakmice. Daju mi puno samopouzdanja pred mečeve i zbog toga sam veoma srećan – rekao je Saveljić.
Kako nam je rekao u prvom svom intervju za crnogorske medije u martu, Saveljić nikada nije bio u Crnoj Gori, ,,ali volio bi da dođe, jer su mu rekli da je to lijepa zemlja“.
Estebanu Saveljiću tako će se ostvariti dvije želje – da posjeti postojbinu i da zaigra za crnogorsku reprezentaciju.
B.R.