DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore organizuje 43. Državno takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći, koje će biti održano u nedjelju, 31. maja, u Domu solidarnosti, u Sutomoru. Na takmičenju  će učestvovati ekipe podmlatka i omladine iz 14 opština. Okupiće se oko 300 mladih ljudi iz Bara, Bijelog Polja, Budve, Berana, Danilovgrada, Herceg Novog, Kolašina, Kotora, Mojkovca, Plava, Pljevalja, Podgorice, Rožaja i Tivta.

red-cross-flaggggg

-Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno poput saobraćajne nesreće, zemljotresa, nesreće na plaži i sportske povrede, a na jednom od poligona predstavnici Sektora za vanredne situacije će takmičare upoznati sa procedurama u slučaju zemljotresa-navedeno je u saopštenju Crvenog krsta.

Za najbolje tri ekipe u obje kategorije obezbijeđene su nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i trodnevno ljetovanje u Domu solidarnosti, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice i simbolične poklone. Biće proglašene i najbolje ekipe u spremnosti i snalažljivosti koju su pokazali na zabavnim poligonima, a nagradu će dobiti i dva markiranta koja najuvjerljivije prikažu povredu.