PREPORUKA SPORT

REPREZENTACIJA: Branko Brnović saopštio spisak, prvi put zaigraće Esteban Saveljić i Marko Vukčević

esteban_saveljic

Esteban Saveljić

Crnogorska fudbalska reprezentacija odigraće 8. juna u Viborgu prijateljsku utakmicu sa ,,Danskom”, dok je kvalifikacioni meč sa ,,Švedskom” zakazan 14. juna u Solni.

Mrežu crnogorske reprezentacije braniće Vukašin Poleksić, Mladen Božović i Ivan Janjušević. U odbranu će stati  Marko Baša, Stefan Savić, Žarko Tomašević, Marko Simić, Esteban Saveljić i Saša Balić. Sredinu terena činiće Nikola Vukčević, Mladen Kašćelan, Elsad Zverotić, Nemanja Nikolić, Vladimir Boljević, Adam Marušić, Marko Vešović, Petar Grbić, Marko Bakić i Marko Vukčević, dok će se u napadu naći Stevan Jovetić, Dejan Damjanović, Fatos Bećiraj, Stefan Mugoša i Goran Vujović.

Vukcevic 26.10.2013 Triglav vs Olimpija

Marko Vukcevic (foto: nkolimpija.si )

Prvi put u crnogorskom timu zaigraće Esteban Saveljić koji je član argentinske ekipe ,,Defense i hustisije” i Marko Vukčević iz ljubljanske ,,Olimpije”.

Esteban Saveljić je u ranijem intervjuu za MNE magazin rekao da bi volio da zaigra za crnogorsku reprezentaciju i da posjeti našu zemlju, jer je čuo da je lijepa.

Ta želja ispuniće mu se već 2. juna kada dolazi na pripreme u Podgoricu.

Selektor Branko Brnović za njega kaže da je snažan fudbaler i da dobro igra glavom.

– Gledali smo nekoliko mečeva na kojima je igrao. Planirano je da u meču sa Danskom bude u timu bar poluvrijeme. Pozitivno je što želi da bude u selekciji i nadam se da ćemo u njemu dobiti igrača za budućnost – istakao je selektor Brnović.

B.R.