ART PREPORUKA

TALENTI: Devetogodišnja pijanistkinja Nađa Perović osvojila prvo mjesto u Bečeju

nadja perovic 1

Nađa Perović

Devetogodišnja Cetinjanka Nađa Perović osvojila je prvo mjesto na nedavno održanom međunarodnom muzičkom takmičenju ,,Fantast” u Bečeju. Ona je pobijedila u ,,kategoriji dva” odsjeka za solo klavir.

Nađa za MNE magazin kaže da je bilo odlično u Bečeju i da joj se dopao grad.

– Nagrada mi puno znači, najviše na svijetu. Zadovoljna sam sobom i zahvalna nastavnici Neveni Rosandić što se potrudila da osvojimo tako veliku nagradu – rekla je Perović.

Nađa je učenica četvrtog razreda Osnovne škole ,,Stefan Mitrov Ljubiša” u Budvi i J.U. ,,Šomo-Budva”. Ona je kazala da veliku zahvalnost duguje i svojim drugarima i učiteljici.

– Pozdravljam drugare i nastavnike moje dvije škole – odjeljenje IV-1 Osnovne škole ,,Stefan Mitrov Ljubiša” i moju učiteljicu, sve nastavnike i đake J.U. ,,Šomo-Budva”, jer svi su me podržavali i pomogli da osvojim ovu nagradu – kazala je Nađa Perović.

Klavir, kako kaže, svira već četiri godine. Bilo je ovo njeno prvo međunarodno takmičenje. Prije Bečeja, u Herceg Novom osvojila je drugu nagradu.

– Takmičenje u Bečeju bilo je i prvo moje takmičenje kao pedagoga. Zadovoljna sam rezultatima. Ne znate kakav je to stres bio – kaže Nađina pedagoškinja Nevena Rosandić.

nevena rosandic djaci

Nevena Rosandić sa đacima

Radilo se, kako kaže, od septembra, tri puta dnevno kako bi se sve dovelo do zavidnog nivoa. Nađa je imala osam minuta da predstavi svoj program.

– Djeca znaju dosta da podbace na takmičenjima zbog pritiska i treme, odgovornosti. Što su veći, to je trema veća. Nađa je u ovom slučaju pokazala da  je na visini zadatka. Priredila je nastup kakav do sada nisam vidjela – kaže Rosandić.

 

nadja perovic

Nađina pedagoškinja kaže da joj je žao što su njih dvije propustile takmičenje u Bijeljini, ali da finansije to nisu dozvolile.

– I za Bečej su roditelji tražili sponzore. Ima još takmičenja, ali trenutno nemamo sredstava, tako da ovo takmičenje sve što se tiče takmičarskih nastupa za ovu godinu – kazala je Rosandić.

Sljedeće godine Nađa i Nevena kreću u nove pohode.

– Sviđa mi se kako smo startovali. Mi smo dobar tandem. Planiram da idemo na svako takmičenje na koje budemo mogle da se spremimo uz odgovarajući program – rekla je Rosandić.

 

B.R.

Foto: Privatna arhiva

kud duga