DRUŠTVO PREPORUKA

NVO PRINCEZA JELENA: Uskoro počinje da radi dnevni boravak sa djecu u Podgorici

milena djergovic

Inicijator projekta Milena Đergović na donatorskoj večeri za dnevni boravak

NVO Princeza Jelena pozvala je sve zainteresovane roditelje koji pripadaju socijalno ugroženim kategorijama stanovništa da potpuno anonimno prijave svoju djecu, uzrasta od šest do devet  godina za besplatan dnevni boravak, koji ovih dana počinje sa radom.
U saopštenju se navodi da pravo na korišćenje dnevnog boravka imaju djeca roditelja koji su bez zvaničnog zaposlenja ili su korisnici socijalne pomoći, kao i oni sa minimalnim primanjima. Tu se ubrajaju i samohrani roditelji dvoje i više djece koji nemaju primanja, ili sa minimalnom nadoknadom, sa socijalnom pomoći ili na birou, kao i hraniteljske porodice ili staratelji, fizički, materijalno i emotivno zlostavljani roditelji u fazi dobijanja ili ostvarivanja svojih prava, osobe bez državljanstva, mjesta boravka i zaposlenja.

Prostorije se nalaze preko puta Osnovne škole ,,Sutjeska”, u dijelu grada preko Morače u Podgorici, na čak 85m2, najsavremenije opremljene i veoma prijatne za boravak tokom dana. Uz centralnu prostoriju od 35m2 koja je namijenjena za igru i kreativni rad, postoji i prostorija za TV, kao i soba za odmor, koje imaju po 17m2…
Iz ove NVO organizacije ističu da je prijavljivanje potpuno anonimno, da se djeca neće eksponirati ni u kakvom smislu bez dozvole roditelja, a da će u prostorijama dnevnog boravka naći ljubav, sigurnost i vršnjačku grupu sa kojom će svakodnevno uživati i razvijati se, kako socijalno  tako i emotivno.

Svim korisnicima dnevnog boravka NVO Princeza Jelena obezbijediće kreativno napredovanje, ali i pospješivanje talenata koji se primjete kod djece, tako što će omogućiti svojim štićenicima ne samo radionice u sklopu boravka, već i besplatne kurseve ili treninge iz oblasti koje ih interesuju.
Prijave se obavljaju na broj 067 399 237, a boravak počinje sa radom čim se formira grupa djece za rad.