MODA PREPORUKA

MODA NA ,,EVROVIZIJI“: Predstavnica Letonije imala najefektniju haljinu

Ovogodišnje izdanje ,,Pjesme Evrovizije“ u Beču, posmatrano iz modnog ugla, prošlo je   bez mnogo ekstravagantnih odjevnih kombinacija, jer su učesnici, većinom, birali svedene.

IMG_0248_EV

Nenad Knežević Knez

Crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez i njegove prateće vokalistkinje Ksenija Knežević, Dunja Vujadinović, Lena Kuzmanović, Ivana Vlahović i Jelena Pajić potvrdili su da je crna, pored bijele, jedna od najelegantnijih nijansi. Dobili su pozitivne ocjene novinara za stil koji je djelo Boška Jakovljevića, dok je nakit koji su dame nosile dizajnirala Katarina Zlajić.

Igor Todorović dizajnirao je haljine za srpsku predstavnicu Bojanu Stamenov. Ona je, takođe, dobila pozitivne komentare za odjevne kombinacije koje je nosila, posebno crvenu i sivo-srebrnu haljinu sa perjem i šljokicama.

Modnim stručnjacima dopali su se odjevni predmeti i makedonskog predstavnika Daniela Kajmakoskog. Poseban akcenat stavljen je na lance koji su povezivali frak i pantalone.

Albanka Elhaida Dani takođe je dobila komplimente za izbor garderobe. Dizajner njene crne haljine je Valdrin Sahiti.

Predstavnica Slovenije Maraja dobila je pozitivne ocjene za bijelu haljinu, ali su joj modni kritičari i publika zamjerili na neskladu između slušalica i odjevne kombinacije.

Učesnica zbog koje je ,,Tviter“ na trenutak zablokirao bila je Aminata iz Letonije koja se na sceni pojavila u crvenoj haljini dizajnera Lige Banga, Ineze Valćina i Gunde Zvirbule.

– Niko joj u sali ne zna ime. Čekaj, da, Aminata. Mnogo mi se dopadaju efekti koje proizvodi haljina – bio je jedan od komenara.

Haljina nije ostavila ravnodušnim ni modne stručnjake koji su pisali samo hvalospjeve.

Modni stručnjaci izdvojili su i bijelu haljinu ,,ruske Merilin Monro“, kako su u Beču prozvali predstavnicu Rusije Polinu Gagarinu. Haljina je djelo Aleksandra Terekova.

Imali su riječi hvale i za špansku predstavnicu Edurne, koja im je na početku nastupa ličila na stilizovanu Crvenkapu sve dok nije otkrila ispod crvenog plašta zlatnu haljinu  dizajnera Hozea Fuentesa, kao i za poljsku predstavnicu Moniku Kužinsku.

Što se tiče muškaraca, najstilizovaniji, po ocjeni modnih stručnjaka, bili su momci iz Italije, trio ,,Il Volo“ koji su nosili Armanijeva crna odijela i bijele košulje.

Sve pohvale za stil dobio je i Gaj Sebastijan iz Australije.

B.R.

Foto: Elena Volovotova/Tomas Hanses/Andres Puting za EBU

This slideshow requires JavaScript.