ENGLISH PREPORUKA

,,EVROVIZIJA”: Izbačena dva člana žirija, izbrisano glasanje iz Makedonije i Crne Gore

3345eurovision_2015_vienna_austriaRezultati žirija iz Makedonije i Crne Gore u velikom finalu ,,Pjesme Evrovizije” u Beču izbrisani su, kaže se u saopštenju EBU. Radi se o dva člana žirija o čijim će mjerama nakon isključenja biti dalje diskutovano u junu.
– Rezultati žirija Makedonije i Crne Gore za veliko finale isključeni su nakon konsultacija sa PvC-om, nezavisnim posmatračem glasanja, a odluku su donijeli izvršni supervizor i potpredsjednik referentne grupe. U obje zemlje televoting, odnosno, glasanje publike primjenjuje se 100 odsto. Isključenje dva člana žirija biće dalje razmatrano na narednom sastanku referentne grupe u junu – piše u zvaničnom saopštenju EBU-a.

Podsjetimo, članovi crnogorskog žirija bili su predsjedavajući profesor muzike, dirigent, vođa hora ,,Asa voće“ Ilija Dapčević, profesorica solo pjevanja i pjevačica Aleksandra Vojvodić, gitarista Darko Nikčević, profesorica solfeđa, džez, pop i rok pjevačica Renata Perazić i kompozitor, aranžer i producent Senad Drešević.

Makedonski žiri činili su predsjedavajući Antonio Dimitrievski, producent i organizator ,,Makedonskog radijskog festivala”, profesorica muzike i prateća vokalistkinja Ana Kostova Kostadinovska, pjevač Aleksandar Belov, muzičarka Sara Projkovska Nikolovska i tekstopisac Andrijana Jovanovska.

B.R.