ART PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Sjutra u podne predstava ,,Mačor u čizmama”

DSC_7653

Detalj iz predstave ,,Mačor u čizmama”

Predstava za djecu ,,Mačor u čizmama” biće izvedena sjutra u 12 sati u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”. Režiju, idejno rješenje scenografije i izbor muzike potpisuje Gorčin Stojanović, tekst Igor Bojović, kostimografiju Marija Marković, a koreografiju Irena Šarović.

U predstavi tumače Dubravka Drakić, Emir Ćatović, Dejan Đonović, Branimir Popović, Sanja Popović, Anđelija Rondović, Jelena Simić, Pavle Ilić, Božidar Zuber, Branka Femić, dok je specijalni gost muzičar Mihailo Miha Radonjić.

 

 

 

 

 

– “Mačor u čizmama“ priča je o ključnim temama: ljubavi, smrti, prijateljstvu, solidarnosti, odvažnosti, a iznad svega – čestitosti. Kako uspjeti u životu, a ne iznevjeriti čistotu srca? Šta je ono nešto treće, izvan „udjela čuda i truda“, što čovjeka čini čovjekom u punom smislu? Kako ostati čestit u surovom svijetu? I kako se nositi sa trošnošću tijela i duha, sa nestankom, konačnim odlaskom? Da li to nisu dječije teme? Ne pitaju li se deca o stvarima prvim i posljednjim? – napisao je Stojanović o predstavi.

kud duga