Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

GRBE: Otvoren Park prijateljstva

DSC_0926

 

Na Dan nezavisnosti Crne Gore sinoć je u naselju Grbe kod Spuža otvoren “Park prijateljstva”. Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u našoj zemlji Hafsa Abdula Mohamed Šarif Al Ulama i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović predali su građanima na upotrebu ,,Park prijateljstva” kao simbol odlične saradnje naše i zemlje sa jugozapada Azije. Park se prostire na površini od oko 6000 kvadrata i sadrži sportske terene za mali fudbal, košarku i boćanje, zatim staze za šetanje, igralište za najmlađe sa neophodnim mobilijarom kao i parking prostor. Ukupna investicija iznosila je oko 100 000 evra. Pred velikim brojem mještana i  zvanica iz javnog, kulturnog i društveno političkog života Crne Gore, njena ekselencija, čija se rezidencija nalazi u neposrednoj blizini Parka je naglasila značaj dobrih odnosa sa lokalnom upravom koja je prihvatila njenu ideju da se realizuje ovaj značajni projekat.DSC_1140

– Dragi prijatelji i kolege čast mi je što sam sa vama na ovaj poseban dan za vašu državu. Prije devet godina narod Crne Gore se odlučio za nezavisnost i to sa posebnim stilom i odlučnošću da ostvari vjekovni san. Sa istim stilom i odlučnošću prije pet mjeseci komšije iz Grba, Daljma i Spuža su prihvatili ideju da ovdje sagradimo park. Upravo ta snaga i odlučnost, a u isto vrijeme stil i ljepota su ono što me fascinira kod Crnogoraca – kazala je ambasadorka Ulama. Ne krijući zadovoljstvo što se park nalazi u njegovom kraju, na vrijednoj donaciji Emirata zahvalio se prvi čovjek danilovgradske opštine istučući ogromni trud radnika Komunalnog preduzeca i opštinskih službi te privatnih preduzetnika i mještana da se projekat završi u predviđenom roku.
– Osim finansijske podrške UAE nije izostala njihova pomoć i na terenu na čemu smo im posebno zahvalni. U više navrata organizovali smo radne akcije koje su pokazale sa koliko se ljubavi prišlo izgradnji velelepnog objekta- dodao je Đuranović. On je najavio nove zajedničke investicije.

U bogatom kulturno – zabavnom programu nastupili su estradni umjetnici: Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Slobodan Kovačević, Marinko Pavićević, Igor Đurović, Tanja Šeter, Dejan Škuletić i Mila Nikić zatim guslar Luka Janković, plesni klub ,”Matriks” , gimnastički klub ,,Danilovgrad,” , KUD ,,Oro,” , folklorni ansambl Danilovgrad i mališani iz vrtića ,,Zora Šaranović” u Spužu.