Porto Novi
ART SLAJDER

IVONA ČOVIĆ–JAĆIMOVIĆ: Pozorište uvijek govori o društvenim problemima

ivona covic

Ivona Čović-Jaćimović stalna je članica „Gradskog pozorišta“ u Podgorici, angažovana na velikom broju projekata kako za djecu, tako i na večernjoj sceni. Za MNE magazin je istakla da je igra za „male i velike“ ista.

– Ne pronalazim se u ulogama, naprotiv tražim i proučavam likove kojima se bavim u procesu pravljenja jedne predstave. Svakako uživam dok igram predstave ,,Komad“, ,,Hormoni“, ,,Sedam dana” , ,,Više od terapije“ i druge – kazala je Ivona Čović.

Dodala je da je nezavisno od toga da li su u publici ,,mali ili veliki” igra uvijek ista. Predano, profesionalno, punih jedara uz ogromnu lakoću i zadovoljstvo igre – tako Ivona kaže da doživljava svoj posao.

Smatra da pozorište govori i uvijek je govorilo o društvenim problemima, ali da se postavlja i pitanje koliko je društvo spremno da prihvati informaciju koja je stavljena u određeni kontekst.

– A da li je pozorište otvoreno da govori  o svemu što se dešava u društvu, to je već stvar repertoarskih politika – kazala je ona. Dodaje i da se „Gradsko pozorište“ trudi da bude društveno angažovano i na taj način sačuva publiku.

Naša sagovornica otkrila je da brak između glumice i sportskog novinara funkcioniše divno, kao svaki između dvoje ljudi koji se vole, razumiju, imaju zajedničke želje i potrebe.  Priznala je da je i ranije pratila utakamice u kojima igra reprezentacija Crne Gore, ali da sada, zbog supruga Marka,  prati sportska dešavanja mnogo više.

Katarina Janković